Odă „măritului conducător”, de ziua lui. Primarul din Baia Mare, omagiat de Biblioteca Județeană

„Cu energia Universului ați umplut și domnia voastră acest oraș, frumusețea și valoarea lui regăsindu-se peste tot”

Cătălin Cherecheș / Foto: preluare Digi24

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, adulat de bobliotecarii din cadrul Bibliotecii Județene din Maramureș, chiar de ziua acestuia. Într-un mesaj postat pe site-ul bibliotecii, primarului i se aduc ode, într-un limbaj ce ar fi mai potrivit membrilor familiei acestuia, decât lucrătorilor unei biblioteci.

Primarul primește felicitări și „aplauze” în stil ceaușist

Domniei Sale,

Domnului Cătălin Cherecheș

Primarul Municipiului Baia Mare

Domnule primar,

Întru bucuria acestui ceas aniversar, al celor 43 de ani de viață plini de realizări, avem deosebita plăcere să Vă adresăm cele mai sincere gânduri și doriri de multe, frumoase și alese împliniri. Sub clepsidra timpului, vectorul definitoriu al întregii lumi, singurul adevăr de necuprins rămâne veșnicia. În ea se regăsește eternitatea lui Dumnezeu, sfera tuturor lucrurilor văzute și nevăzute, freamătul și bucuria lumii, energia și lumina Universului. Cu energia Universului ați umplut și domnia voastră acest oraș, frumusețea și valoarea lui regăsindu-se peste tot; în spațiul sacru al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare ați adus lumină, emanând în permanență izul unei bogate culturi și al unei sincere prietenii, iar în sfera lucrurilor văzute, ați oferit echilibru și speranță.

Mulțumindu-Vă pentru toate acestea și asigurându-Vă de prețuirea noastră sinceră, Vă dorim să trăiți veșnicia sub cele mai nobile forme ale sale.

La mulți ani binecuvântați!”, este mesajul transmis pe site-ul Bibliotecii Județene din Maramureș.

Odă „măritului conducător”, de ziua lui. Primarul din Baia Mare, omagiat de Biblioteca Județeană
captură site

Teodor Ardelean, directorul instituției „aruncă pisica” în curtea colaboratorilor, cu toate că textul apare pe site-ul bibliotecii pe care o conduce

Conform PressOne, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene, ar fi declarat că mesajul ar fi fost simțit și scris de colaboratorii acestuia. Cu toate astea, nu se sfiește să explice faptul că, în realitate, nu ar fi nimic în neregulă cu acest mesaj. „În definitiv, de ce încurajează domniile voastre cenzura? Chiar nu e voie acum să lăudăm? Voi aveți voie să criticați orice. Atâtea prostii s-au scris și în ultimii ani despre mine și n-am reacționat la niciuna. Pentru că n-are niciun rost, ele ard o clipă ca niște frunze și după aceea lucrurile trec. Și asta o ars ieri, arde azi și arde mâine. Și s-a terminat”, a conchis acesta.

Citește și: Barna ar instaura măsuri restrictive mai dure pentru nevaccinați

Ca fapt divers, Agenția Națională de Integritate (ANI) constata, în iulie a.c., existența unei diferenţe nejustificate în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei, între averea pe care primarul o are şi veniturile încasate de acesta, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017. Ulterior, Curtea de Apel Cluj decidea confiscarea sumei de peste 560.000 de euro, echivalentul a 2,7 milioane de lei. Decizia nu e definitivă, însă.

Articolul precedentBarna ar instaura măsuri restrictive mai dure pentru nevaccinați
Articolul următorDNA l-a luat pe sus pe Rădoi. Liderul sindicatului de la metrou e bănuit de corupție
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.