Barna ar instaura măsuri restrictive mai dure pentru nevaccinați

Vicepremierul a amintit că, în ciuda a ce se vehiculează în presa de propagandă, nu există obligativitate în ceea ce privește vaccinare, cu toate că, poate că nu ar fi rău să existe. În lipsa obligativității, Guvernul mizează pe încurajarea populației să continue să se vaccineze, pentru ca lucrurile să revină la normalul de dinainte de pandemie

Dan Barna (Foto: Facebook)

În opinia lui Dan Barna, ar trebui să existe o diferențiere clară între persoanale vaccinate și cele nevaccinate, în sensul că accesul la anumite activități ar trebui restrâns pentru cei care nu s-au vaccinat și nici nu au intenția să o facă vreodată. „În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea”, a spus vicepremierul, marți seară, la B1TV, explicând că ar trebui să existe „măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea, pentru că da, vorbim de perspectiva unui val patru, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ, vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat”.

Dan Barna, îngrijorat din pricina răspândirii rapide a tulpinei Delta

Așadar, Dan Barna a remarcat ceea ce au remarcat și specialiștii, și anume că varianta Delta este mult mai molipsitoare decât vechile tulpini. „La cea originală se infecta una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta Delta, la această ultimă tulpină, se infectează cinci din cinci, deci dacă-ţi intră virusul în familie toată lumea face COVID. Or e foarte important dacă eşti vaccinat, să n-ai simptome deloc sau foarte uşoare, nici măcar să n-ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie intensivă sau în situaţii foarte grave”, a mai spus Dan Barna, în cadrul aceleiași emisiuni.

Vicepremierul a reamintit că nu există vaccinarea obligatorie, așa cum s-a tot vehiculat în spațiul public de propagandă, însă adaugă faptul că poate nu ar fi rău ca o astfel de măsură să existe, totuși. În lipsa unei astfel de măsuri, Barna mizează pe încurajarea populației să se vaccineze, în scopul revenirii la normalul de dinaintea pandemiei.

Citește și: Macron vrea să păstreze restricțiile doar pentru francezii nevaccinați

Articolul precedentMinistrul Justiției, tranșant: „UDMR continuă discursul din 2017-2018, pe care îl avea împreună cu PSD”
Articolul următorOdă „măritului conducător”, de ziua lui. Primarul din Baia Mare, omagiat de Biblioteca Județeană
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.