Macron vrea să păstreze restricțiile doar pentru francezii nevaccinați

Președintele Franței vrea să intensifice campania de vaccinare și anunță noi reguli pentru cetățenii francezi, cu scopul de a preveni eventualele dezastre medicale, aferente valului patru al pandemiei

Foto: Facebook

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că ar trebui să existe o diferență între vaccinați și nevaccinați, din punct de vedere al restricțiilor aplicate populației. „Trebuie să ne îndreptăm spre vaccinarea tuturor francezilor”, a spus acesta, într-un discurs cu privire la măsurile ce urmează să fie luate, în contextul apariției valului patru în toamnă, așa cum se preconizează.

Emmanuel Macron: „Să trecem restricţiile asupra celor nevaccinaţi, mai degrabă decât asupra noastră”

Citește și: Merkel: „Am făcut o promisiune Ucrainei și ne vom ține promisiunea”

Președintele francez a mai spus, de asemenea, că permisul sanitar ar urma să se aplice în cafenele, restaurante, centre comerciale, dar şi în spitale, case de bătrâni, în avion, tren, autocar și în general pentru orice vehicul destinat călătoriilor lungi. În viitorul apropiat se preconizează că numai cei vaccinaţi şi persoanele testate negativ vor urma să aibă acces la cele menționate anterior. Mai mult, „în vizor” sunt luate inclusiv instituțiile de cultură, aici fiind incluse sălile de teatru și cinematografele.

Emmanuel Macron a mai spus că, o altă măsură ar putea fi cea potrivit căreia personalul „medical şi auxiliar din spitale, clinici, case de bătrâni şi unităţi pentru persoane cu dizabilităţi, pentru toţi profesioniştii sau voluntarii care lucrează în contact cu persoanele în vârstă sau fragile, inclusiv la domiciliu”.

Mai mult, personalul care va refuza vaccinarea nu va mai putea lucra în instituțiile medicale, de acum înainte. Așadar, toți cei care lucrează în sistem și nu s-au vaccinat până acum, vor avea termen data de 15 septembrie pentru a se conforma. De menționat că, în situația în care se va refuza vaccinarea, lucrătorii nu numai că nu vor fi primiți la locul de muncă, însă nici nu vor fi plătiți.

Articolul precedentRaluca Turcan anunță angajări în casele de pensii: „Va reduce numărul de procese, va proteja banii publici și va garanta românilor corectitudine”
Articolul următor21 de copii, în pericol! Autocarul în care se aflau a luat foc
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.