Merkel: „Am făcut o promisiune Ucrainei și ne vom ține promisiunea”

Pe ultima sută de metri a mandatului, cancelarul german a promis Ucrainei că va veghea pentru ca această țară să continue să fie liantul dintre Rusia și Europa

Foto: zf.ro

Cancelarul german, Angela Merkel a declarat că Ucraina poate continua să se bazeze atât pe Germania, cât și pe Uniunea Europeană, întrucât cele două entități administrative ar urma să-i garanteze statutul de țară de trazit, în ceea ce privește situația sensibilă a gazului rusesc. Iar acest lucru ar urma să se întâmple chiar și după ce conducta Nord Stream 2 va fi deschisă, a spus ieri cancelarul german Angela Merkel, conform Reuters.

Angela Merkel: „Uniunea Europeană și Germania vor avea grijă ca acest lucru să continue și după 2024”.

Promisiunea a fost făcută de Angela Merkel în timpul unei conferințe de presă avută cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Așadar, în timpul acestei conferințe, cancelarul Merkel a spus că Uniunea Europeană ar fi, în acest moment, suficient de puternică pentru a se da asigurări că Rusia va continua să mențină conductele care trec prin Ucraina, referindu-ne, în acest caz, de cele care leagă Europa de Federația Rusă.

„Am făcut o promisiune Ucrainei și ne vom ține promisiunea. Este obiceiul meu să mă țin de cuvânt și cred că acest lucru se va aplica fiecărui viitor cancelar”, a mai spus Angela Merkel, în cursul zilei de ieri.

Citește și: Ciorani: Între frauda electorală și dramele familiilor celor 17 arestați preventiv!

Articolul precedentJohnson&Johnson este peste Pfizer, în ultimele 24 de ore
Articolul următorHotărâre de Guvern pentru înființarea unui spital în județul Brașov
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.