datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Partidul Social Democrat a scos astăzi la înaintare un sondaj realizat luna aceasta pe un eșantion de puțin peste 900 de persoane, care îi situează în topul preferințelor votanților români.

Potrivit PSD, este vorba despre un sondaj Avangarde din perioada 9-19 iulie 2021, „grupul țintă” fiind format în total din 903 persoane.

Sondajul a urmărit „percepția românilor asupra actualei guvernări”, iar PSD este în frunte, cu 34%, urmat de PNL – 23%, AUR – 15%, USR PLUS – 13%, și UDMR, cu 5%. Aceasta în condițiile în care la alegerile parlamentare din 2020, PSD obținuse 28,9% dintre voturi, PNL – 25%, USR PLUS – 15%, AUR – 9,08%, iar UDMR – 5,74%.

Din ce se arată în comunicatul PSD, rezultatele „arată degringolada actualei Coaliții de guvernământ”, în condițiile în care peste 60% dintre respondenți sunt nemulțumiți de condițiile de trai.

O treime dintre români cred că președintele României și premierul nu au reușit să stopeze pandemia. Mai mult, cotele de popularitate ale membrilor Guvernului nu depășesc nici 10 procente dintre cei intervievați!
34% dintre români ar alege Partidul Social Democrat și spun ca i-ar sancționa la urne pe actualii guvernanți, în special USR-Plus.
62% dintre români susțin că România se îndreaptă într-o direcție greșită.
63% consideră că viața lor nu s-a îmbunătățit în ultimul an.
28% dintre români consideră că președintele României și prim-ministrul nu au reușit să stopeze pandemia.

Românii au indicat și principalele probleme ale țării pe care Guvernul ar trebui să le rezolve: 17% au indicat sistemul sanitar, 13% economia, 12% infrastructura rutieră, 8% educația, 7% pensiile, 6% locurile de muncă, 4% agricultura, 3% alocațiile”, se arată în comunicat.

Articolul precedentEmanuel Ungureanu: „De ce nu vine DNA să-l ia pe Cîțu?”
Articolul următorAncheta în dosarul „Fraudă la vot” şi pentru alegerile parlamentare