Ancheta în cazul fraudei electorale din comuna prahoveană Ciorani a fost extinsă și pentru alegerile parlamentare. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti verifică deja procesele verbale pentru alegerea Parlamentului României din decembrie 2020. 

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ două luni primarul Marin Voicu și alte 16 persoane au fost arestate preventiv, fiind acuzate de fraudă electorală.

Surse apropiate anchetei susțin că patru dintre suspecți au făcut acorduri de recunoaştere.  Procurorii PCA Ploiești verifică dacă procedeul de fraudare a voturilor s-a repetat și la alegerile parlamentare. 

Ancheta în cazul fraudei la vot din Prahova a început la finalul anului 2020, după ce reprezentantul unei formaţiuni politice a depus mai multe cereri la instituţiile abilitate, reclamând o serie de probleme legate de  scrutinul din septembrie 2020. 

În prezent, doar primarul şi o altă persoană se află încă în arest preventiv, ceilalţi fiind plasaţi în arest la domiciliu. 13 dintre inculpaţii în acest dosar sunt angajaţi ai primăriei Ciorani şi au fost membri în secţiile de vot din comună.

Articolul precedentSocial democrații au un sondaj care le atribuie 34% dintre voturile românilor. Cum au câștigat cinci procente
Articolul următorRomânia e sub ape, iar Guvernul nu învață lecția care se repetă. Mărturii din zonele afectate
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...