Foto: Facebook/Rareș Bogdan
Foto: Facebook/Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a intervenit în discuțiile dintre liberali și social-democrați în ceea ce privește prețul la carburant.

Într-un text distribuit pe pagina de Facebook, politicianul a atras atenția că, deși PSD a cerut plafonarea prețului la combustibil, premierul a cerut o verificare a prețurilor, încă de săptămâna trecută.

PSD a precizat că Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri. Rareș Bogdan îl sprijină pe premier, declarând că PNL a cerut soluții realiste, încă de săptămâna trecută

Europarlamentarul a distribuit comunicatul publicat de PLN, comunicat în care se precizează că majorarea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale.

De asemenea, potrivit liberalilor, Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.

Premierul României a cerut încă de săptămâna trecută, înainte de …ieșirea altora, verificarea prețului la carburanți și soluții realiste pentru scăderea prețurilor. Ca să se știe”, a punctat europarlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

Liberalii consideră că este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC

Cu toate acestea, Guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului numai prin intermediul Ministerului Finanțelor.

Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor. Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului. Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC. E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, au transmis liberalii.

Articolul precedentParlamentarii pregătesc noi beneficii pentru bugetari
Articolul următorBacalaureat la Galați: O femeie de 45 de ani a fost eliminată după ce a încercat să copieze
Jurnalist full-time / Pesimist part-time