Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un caz inedit de fraudă în cadrul examenului de Bacalaureat a avut loc la Galați: o femeie de 45 de ani a fost eliminată, după ce a încercat să copieze cu ajutorul unui pix care avea un SIM telefonic.

Potrivit oficialilor Inspectoratului Școlar, persoana în cauză ”vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon”.

Inspectorul general-adjunct a declarat pentru cotidianul local Viața Liberă că a văzut imaginile surprinse de camerele de luat vederi.

Inspectorul general-adjunct din Galați:Device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”

Era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”, a spus inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu, pentru Viața Liberă.

Candidata a fost notată cu nota 1.00

Potrivit sursei citate, femeia nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat.

Prin urmare, candidata va fi nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

Articolul precedentRareș Bogdan: ”Premierul caută soluții realiste pentru scăderea prețurilor la carburanți”
Articolul următorRomânii au cheltuit miliarde de euro pe călătorii în primele patru luni din 2022
Jurnalist full-time / Pesimist part-time