Sursa foto: Ro Health Review

Între ianuarie și aprilie anul acesta, românii au scos din buzunare aproape 2 miliarde de euro pentru deplasări în străinătate, dublu față de perioada similară a anului 2021, informează stiripesurse.ro.

Dorința de a călători în străinătate a fost amplificată de ridicarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei, când turismul a avut cel mai mult de suferit.

În 2019, înaintea coronavirusului, românii au cheltuit în primele patru luni ale anului 1,2 miliarde de euro, suma totală până la sfârșitul anului fiind de peste 5 miliarde de euro.

Cererea în creștere pentru călătorii a blocat majoritatea aeroporturilor din Europa. Companiile aeriene au anulat zeci de zboruri, iar oamenii așteaptă despăgubiri

Numărul mare de români care călătoresc în străinătate se poate observa și în traficul aeroportului Henri Coandă din București, unde în primele patru luni din acest an au ajuns peste 2 milioane de pasageri. Anul trecut, spre exemplu, numărul lor a fost de 630 de mii.

Chiar dacă a crescut suma lăsată de turiștii străini care vizitează țara noastră, aproape 1 miliard de euro din ianuarie până în aprilie anul acesta, România continuă să aibă o balanță pe deficit în turism.

De asemenea, în ultimele zile, traficul mare de călători din această perioadă au făcut ca Aeroportul „Henri Coandă” să fie aglomerat, pasagerii fiind obligați să stea la cozi mari cu orele pentru îmbarcare și verificare.

Cei care doresc să călătorească sunt sfătuiți să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte pentru a reuși să completeze toate formalitățile pentru îmbarcare.

„Acum avem întârzierile care se repercutează de pe traseu, din aeroporturile din Europa. Inclusiv la plecare, pentru că dacă un zbor vine cu întârziere și ar trebui să îmbarce la o anumită oră, acest lucru nu se mai întâmplă. Aceste întârzieri dau traficul peste cap”, a spus Cristina Giurgea, purtătorul de cuvânt de la Aeropotul Henri Coandă.

Totodată, în toată Europa, zeci de aeroporturi sunt pline de turiști care așteaptă să călătorească, iar companiile aeriene nu mai fac față numărului mare de pasageri din cauza lipsei de personal calificat.

Citește și articolul: Românii care pleacă în vacanțe pot fi despăgubiți de către agențiile de turism

Articolul precedentBacalaureat la Galați: O femeie de 45 de ani a fost eliminată după ce a încercat să copieze
Articolul următorSeceta face ravagii în Italia: Autoritățile iau în calcul raționalizarea consumului apei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.