Inghetata
Inghetata. Sursa foto: stirileprotv.ro

Remediu inedit pentru calmarea tusei. Este vorba despre îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir, care are proprietăţi de calmare, liniştire şi  care ajută la calmarea tusei. Ea a fost preparată în premieră de către studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. Isabela Anghel este cea care a creat produsul inovativ, ea fiind masterand  în nutriţie, anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Înghețata cu afine şi ulei esenţial de trandafir este naturală 100%, nu are conservanţi, stabilizatori sau coloranţi, a declarat Isabela Anghel

Aroma de trandafir este puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii, a mai spus Isabela Anghel. Aceasta a explicat că noutatea constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere pentru a  nu-şi pierde caracteristicile şi să poată fi regăsit integral în îngheţată. Aroma uleiului esenţial de trandafir se va elibera treptat şi va lăsa un post-gust foarte plăcut, care va dura câteva ore după ce îngheţata a fost consumată. Aroma de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei. Preţul  unei cupe ar ajunge în jur de 6 lei. Este un preţ mic, având în vedere că o îngheţată care nu are deloc lapte este 5 lei, a mai explicat Isabela Anghel.

„Este vorba de îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei. O îngheţată care să facă bine la tuse, care să calmeze gâtul copiilor. Este o noutate. Nu are deloc conservanţi, este doar pe bază de lapte, este cu ou. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale’, a declarat  Isabela Anghel. Produsul inovativ va fi prezentat într-o sesiune de comunicări ştiinţifice şi într-un concurs gastronomic, urmând să fie produs într-o gelaterie. ”Ar putea să apară la gelaterie, într-un cornet sau pahar”, a precizat Isabela Anghel.

SUA se pregătește să primească refugiați ucraineni

Articolul precedentCăutări pe Google 2022: ”vegan, reciclare, energie solară”
Articolul următorSpitalul de Urgență Piatra-Neamț taxează cu 10 lei persoanele care își vizitează rudele internate