Sursa foto: Facebook/Spitalul de Urgență Piatra-Neamț
Sursa foto: Facebook/Spitalul de Urgență Piatra-Neamț

Cei care vin în vizită la pacienții internați în Spitalul de Urgență Piatra-Neamț vor plăti o taxă de 10 lei.

Indiferent dacă oamenii aleg să își viziteze prietenii sau rudele și indiferent de starea pacientului, această taxă rămâne literă de lege și calea unică de acces.

Decizia a fost explicată prin dorința de a limita intrarea vizitatorilor în spital, reducând astfel riscul de transfer al microbilor, arată Ziar de Piatra Neamț, citat de G4 Media.

 Președintele CJ Neamț a declarat că este uimit și indignat de stabilirea aceste sume

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a declarat profund indignat de ideea conducerii spitalului.

De asemenea, empatizând cu oamenii care vin în vizită la bolnavi, acesta a solicitat anularea de urgență a acestei taxe.

Sunt uimit și profund indignat de ideea introducerii taxei de 10 lei pentru vizitatorii care merg la pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Empatizez cu fiecare om care trebuie sa ajungă la patul unui bolnav și nu concep ca pe lângă necazul de a avea pe cineva drag în suferință, să fii nevoit să dai și bani pentru a-l vedea, pentru a-i duce ceva sau pentru a sta de vorbă! Cer conducerii spitalului să anuleze de urgență această decizie si să elimine această taxă percepută de la aparținătorii celor internați! Este nedrept să le iei bani acestor oameni care fac un efort să ajungă la cei dragi, aflați în suferință”, a spus președintele CJ Neamț.

Articolul precedentÎnghețata care calmează tusea, preparată în premieră la Galați
Articolul următorUn bărbat anchetat pentru pedofilie nu va fi extrădat din România din cauza conflictului din Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time