Nicolae Ciucă vrea investiții masive în domeniul energiei regenerabile

Este nevoie de dezvoltarea capacităților de producție

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că investițiile în energia regenerabilă reprezintă un obiectiv important, în contextul actualei crize energetice. Nicolae Ciucă a avut marți o întâlnire cu directorul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Reglementatorilor din domeniul Energiei, Christian Zinglersen. Principalele subiecte discutate au fost legate de investiţiile în energia regenerabilă şi dezvoltarea sectorului energetic.

Cu această ocazie a fost analizată actuala criză în domeniul energiei, care este semnificativă la nivel naţional dar şi la nivelul Uniunii Europene.

Investiţiile în domeniul energiei, extrem de importante

„Cei doi oficiali au subliniat nevoia de a gestiona impactul crizei atât la nivelul sectoarelor economice, cât şi la nivelul cetăţenilor, evaluând factorii principali care influenţează creşterea preţurilor pe piaţa energiei şi a gazelor naturale din UE. Investiţiile în energia regenerabilă şi dezvoltarea sectorului energetic au fost principalele teme de discuţie. Participanţii au arătat că statele membre ale UE au nevoie de solidaritate în această perioadă, pentru a-şi acorda sprijin în procesul de aprovizionare cu gaze naturale sau energie electrică”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a precizat că Executivul înțelege importanţa deosebită pe care o reprezintă investiţiile în domeniul energiei. Premierul a mai apreciat anunţul Comisiei Europene privind includerea gazului natural şi a energiei nucleare în categoria resurselor care pot fi utilizate în perioada de tranziţie.

Nicolae Ciucă a mai declarat că este nevoie de o abordare echilibrată care să asigure atât protejarea populaţiei, cât şi a economiei, dar şi de luarea unor măsuri care să reducă presiunea preţurilor într-un mod sustenabil.

Pentru realizarea acestor obiective se vor realiza investiții majore, fiind folosite resurse din bugetul naţional şi din cel alocat prin fondurile UE. Astfel, se vor diversifica resursele de energie, se vor dezvolta capacităţi de producţie a energiei regenerabile şi vor fi sprijiniţi oamenii de afaceri autohtoni în vederea realizării unor astfel de proiecte.

„Pentru Guvern, este prioritară intervenţia pentru a sprijini atât consumatorii casnici, precum şi mediul de afaceri, respectând regulile pieţei, conform cadrului normativ european”, a precizat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

La întâlnirea cu oficialul european au mai fost prezenți secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, George Agafiţei, vicepreşedintele ANRE, Mircea Man, şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bodgan Marius Chiriţoiu.

Premierul Nicolae Ciucă, ultimatum pentru ministrul Energiei. Ce se va întâmpla cu facturile românilor din aprilie

Articolul precedentNumire scandaloasă la Ministerul Culturii. O liberală a ajuns secretar de stat fără nicio tangență cu activitatea culturală
Articolul următorScad prețurile la benzină și motorină!