Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va trebui să vină cu un set de măsuri valabile din luna aprilie pentru criza facturilor, altfel urmează să fie remaniat, relatează g4media.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că e nevoie de o decizie cât mai rapidă, luând în considerare faptul că în următorii doi ani este imposibil revenirea la o piață reglementată, iar multe contracte care au fost deja semnate nu pot fi desființate.

Florin Cîțu vorbește despre măsuri pe termen mediu și lung

Potrivit sursei citate, dacă Guvernul decide prelungirea ordonanței de urgență aflată în vigoare, cea mai mare parte a bugetului pentru investiții ar urma să fie cheltuită pe aceste compensări.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat în urmă cu o zi că au început discuțiile în coaliția de guvernare privind măsurile ce urmează să fie luate din luna aprilie.

„Așteptăm soluțiile să vină de la Guvern, care are Ministerul Energiei, lucrează mereu și vor veni cu mai multe soluții, pe care după aceea le vom discuta în coaliție. La acest moment nu avem soluția, încă se discută în grupul de lucru. Dar vă spun că ele vor fi luate în curând, este o problemă de câteva zile, o săptămână”, a spus Florin Cîţu la TVR.

Totodată, acesta a mai precizat că specialiștii iau în calcul măsuri care să fie implementate până în 2026.

„E bine să ne gândim la măsuri pe termen mediu și lung, trebuie să fie măsuri care să ofere confortul românilor că nu mai există aceste derapaje sau această volatilitate a prețurilor, această mișcare bruscă a prețurilor”, a declarat Cîțu.

Totodată, Marcel Ciolacu a spus miercuri, 9 februarie, că membrii din coaliția de guvernare au discutat patru ore despre ce măsuri urmează să fie luate după ce expiră plafonările și compensațiile acordate de Guvern.

„Pachetul gândit de noi a fost prezentat prim-ministrului, s-a lucrat în grup, s-a lucrat patru ore pe soluțiile noastre și pe soluțiile venite de la Ministerul Energiei”, a precizat președintele PSD.

Ministrul Popescu, despre consumul de energie: „Și eu las luminile aprinse în camera din care ies și apoi îmi aduc aminte și tot nu mă duc să le sting”

Articolul precedentConsilierul prezidențial Cosmin Marinescu salută decizia Comisiei Europene privind includerea energiei nucleare şi a gazelor naturale în taxonomia europeană
Articolul următorSecretarul general Jens Stoltenberg către Iohannis: „România nu este singură”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.