Diana Baciuna, numită secretar de stat la Ministerul Culturii, fără nicio tangență cu activitatea culturală

Este vorba despre Diana Baciuna, consilier local la Primăria Sectorului 4. Ea a fost numită secretar de stat, dar are un CV îndoielnic, așa cum relatează și site-ul culturaladuba.ro

Despre Diana Baciuna nu sunt multe de spus: are 32 de ani, este de profesie jurist, originară din Roman. Nu a reușit să intre în avocatură. Potrivit mențiunilor din CV, a făcut mai multe stagii de practică la cabinete de avocatură. A fost, de asemenea, asistenta europarlamentarului Daniel Buda.

Concret, Diana Baciuna are doar conexuni politice, nu și activități sau hobby-uri care să ne ducă cu gândul la Cultură.

„Cine vă recomandă? Vocea și talentul meu”. Numire scandaloasă la Ministerul Culturii

Așa cum au remarcat și jurnaliștii de la site-ul mai sus citat, Diana Baciuna a trecut în CV media de la bacalaureat: 9,95. Asta, pentru a evita dictonul: „cine vă recomandă? Vocea și talentul meu!”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu(PSD), a făcut și o destituire controversată, zilele acestea. Este vorba despre Ștefan Bâlici, cel care a ocupat funcția de director al  Institutului Național al Patrimoniului(INP)

Bâlici a fost luat prin surprindere.

Nu am alte detalii, nu cunosc nici motivele și nici analizele pe baza cărora este luată această decizie. Raportul meu de activitate a fost evaluat cu o notă sub 9, ceea ce a permis ministerului să nu inițieze negocierea unui nou mandat. Am contestat evaluarea, ca fiind incorectă și neprocedurală, iar contestația a fost respinsă fără argumente. În aceste condiții ministrul este liber să numească un conducător interimar, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director general”, a motivat Bâlici. Există o petiție în mediul virtual, pentru repunerea lui în funcție.

În fapt, fostului director al INP i se reproșează lipsa de implicare.

Limbaj de ministru al Culturii: „O să primească o p..în c…toți!”

Lucian Romașcanu, actualul ministru al Culturii. Foto-Facebook

Din păcate în ultimii ani s-a vorbit enorm și s-a făcut infim pentru acest domeniu de importanță majoră pentru România. Este timpul să îmbinăm dezvoltarea României cu protejarea și restaurarea patrimoniului iar pentru aceasta voi propune o reformare profundă a INP în particular și a modului cum se implică Ministerul Culturii, în general”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Actualul oficial de la Ministerul Culturii este de profesie economist. S-a făcut remarcat în spațiul public prin limbajul suburban, chiar la adresa jurnaliștilor, pe vremea când era purtător de cuvânt al PSD: „O să primească o p… în c.. toți”(august 2020)

Citește și: Ipocrizia noastră, cea de toată „cultura”. Discurs sec al Ministerului Culturii. Amintește de „criticii” lui Mihai Eminescu

Articolul precedentCe credibilitate mai au amenzile pentru nerespectarea regulilor anti-covid?
Articolul următorNicolae Ciucă vrea investiții masive în domeniul energiei regenerabile
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”