Foto: Ziarul de Iaşi

Un nou scandal sexual a izbucnit într-o școală din România, în Botoşani.

Un profesor este acuzat că l-ar fi chemat în biroul său pe un băiat în vârstă de 15 ani. Aici, l-ar fi îmbrățișat și sărutat pe elevul de clasa a IX-a.

Inspectoratul Școlar spune că nu a fost depusă nicio plângere în acest caz. Cu toate acestea, Poliția a deschis o anchetă

Cadrul didactic predă agricultura la Liceul ”Ştefan D. Luchian” din Ștefănești, județul Botoșani, și a fost suspendat din funcție, în urma acuzațiilor de agresiune sexuală, scrie Botoșăneanul, citat de Gândul.ro.

Copilul le-a povestit părinților că a fost sărutat pe obraz de către profesor. Valentin Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani, a declarat că elevul se află într-o stare bună.

În urma gestului, considerat a fi unul sexual, elevul primește consiliere psihologică

Copilul este într-o stare bună din câte am înțeles. Îl consiliem, de așa natură încât, dacă copilul a fost abuzat, să poată fi consiliat și să poată să-și revină din această traumă”, a declarat directorul adjunct.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Poliției Botoșani, a explicat că, în momentul de faţă, poliția anchetează întreaga situație. Aceasta a mai adăugat că polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta”, a declarat Delia Nenișcu.

Conducerea liceului spune că, până acum, profesorul a dat dovadă de profesionalism. În plus, nu au mai existat astfel de plângeri din partea elevilor

Suntem în stare de șoc atât cadrele, cât și elevii. Nu putem realiza… nu putem concepe acest lucru. Mai apropiat de elevi. Probabil aveau o relație profesor – elev un pic mai deschisă, ca și diriginte”, a declarat Veronica Chiaburu, directoarea Liceului „Ştefan D. Luchian”.

Profesorul va fi suspendat din funcție, până când ancheta va fi finalizată.

Așteptăm rezultatele investigației desfășurate de organele competente. Colegii și elevii trec prin momente dificile, iar cadrul didactic vizat a solicitat concediu fără plată – suspendarea contractului de muncă, începând de astăzi, până la definitivarea cercetărilor, fiind aprobat în Consiliul de administrație al unității și luat la cunoștință, tot astăzi, de Consiliul de administrație al Inspectoratul Școlar Județean Botoșani”, a afirmat Ada Macovei, inspector școlar general.

Articolul precedentScad prețurile la benzină și motorină!
Articolul următorPolitist de frontieră, implicat în trafic de migranți: a primit mii de euro pentru a asigura trecerea frauduloasă a frontierei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time