Sursă foto: Facebook

Bucureștenii s-au obișnuit să facă dușuri reci, din cauza avariilor la rețeaua de termoficare, însă, acest aspect nu înseamnă și o reducere a costurilor. Anunțul fost făcut public de edilul general al Capitalei, Nicușor Dan. El susține, însă, că în marile orașe ale țării(Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara), facturile pentru furnizarea cădurii sunt mult mai mari decât în București. Astfel, oamenii vor scoate mai mulți bani pentru un serviciu care, funcționează „din când în când”(n.r. căldură). În acest sezon de iarnă, prețul gigacaloriei a crescut de la 160 de lei la 350 de lei. Vinovat de această creștere este chiar Nicușor Dan. El este cel care, în plină criză economică, a cerut majorarea prețului gigacaloriei.

„Eu am insistat anul trecut să mărim acest preț, încă de când am văzut creșterea de preț care a venit undeva în noiembrie 2021. Consiliul General a aprobat această creștere de preț începând cu aprilie. Trebuie spus în completare că bucureștenii plăteau înainte de această majorare undeva la 160, în condițiile în care nu era oraș din România care să plătească sub 350 înainte de aceste majorări”, a declarat Nicușor Dan cu toată seninătatea, potrivit Fanatik.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a recunoscut: facturile la căldură vor fi duble. El a propus această majorare

Actualul primar al Bucureștiului se „scuză” și spune că marile orașe din țară au între 400 și 500 de lei gigacaloria, conform sursei citate. Cu alte cuvinte, Nicușor Dan se raportează la „alte orașe”, fără să-și dea seama că sunt contexte tehnico-economice administrative diferite. Potrivit unui reportaj Hotnews, conductele prin care ar trebui să treacă apa caldă sunt atât de corodate, încât la o atingere mai „zdravănă” se fac praf. Au ajuns de la opt mm grosime la doi mm.

În loc să-i anunțe pe bucureșteni, în mod clar cum va proceda el pentru remedierea avariilor, câți bani din bugetul Capitalei vor ajunge pentru consolidarea conductelor, Nicușor Dan face ce a învățat la partid(USR). Să arunce „pisica” în curtea vecinilor și să se lamenteze.

În 2010, pierderile din rețea însumau 25% din totalul de agent termic livrat către bucureșteni, iar după 10 ani, aceste pierderi au crescut vertiginos, la 37%. Pe scurt, am asistat la o degradare cu 50% a eficienței sistemului de transport a energiei termice. În mandatele lui Sorin Oprescu și Gabriela Firea, investițiile în reabilitarea conductelor de termoficare au fost extrem de mici, ceea ce a dus la o deteriorare accelerată a conductelor montate pe vremea lui Ceaușescu. Toată această politică inconștientă a celor doi edili, care au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele în locul asumării unor proiecte esențiale pentru buna funcționare a orașului, a avut ca rezultat apariția, în 2019, a marilor probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic către bucureșteni”, a scris Nicușor Dan, în luna iulie 2022, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentInstagram va bloca, în mod automat, conturile utilizatorilor care hărțuiesc, incită la ură sau discriminează
Articolul următorPrimarii, adevărații responsabili pentru disconfortul celor care locuiesc în apropierea gropilor de gunoi: „N-au dat gunoaiele peste case, au venit casele peste gunoaie!”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”