Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Platforma Instagram își va îmbunătăți funcțiile pentru a ajuta utilizatorii să blocheze conturile abuzatorilor sau conturile false, transmite Global News.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de ieri, 20 octombrie, de compania deținută de Meta Platforms.

Utilizatorii platformei de socializare vor putea să blocheze toate conturile existente ale unei persoane, extinzând o funcție lansată anul trecut

Funcția lansată în cursul anului 2021 permitea doar blocarea oricăror conturi noi pe care le-ar putea crea.

Am observa rezultatele testelor inițiale din această nouă schimbare. Prin urmare, ne așteptăm ca întreaga noastră comunitate să blocheze cu 4 milioane de conturi mai puține în fiecare săptămână, deoarece aceste conturi vor fi, de acum înainte, blocate în mod automat”, au transmis reprezentanții Instagram, prin intermediul unei postări.

Compania Instagram a explicat că măsura vine pentr a-și proteja utilizatorii de orice posibil act de hărțuire

Aplicația, folosită cu precădere pentru partajarea de fotografii, se confruntă cu numeroase discursuri și comentarii care instigă la ură, sexism, discriminare, rasism și violență.

Aceste forme de violență în mediul online sunt mult mai întâlnite pe Instagram decât pe Facebook sau oricare altă platformă de scoializare.

Unul dintre motive este că aplicația este mai populară în rândul adolescenților și tinerilor decât Facebook-ul deținut de Meta.

Instagram și-a îmbunătățit, de asemenea, funcția care îi ajută să împiedice utilizatorii să vizualizeze posibilele mesaje considerate abuzive, prin filtrarea cuvintelor jignitoare.

Articolul precedentUn grup de elevi a decis să transforme școala într-un mediu mai verde și mai prietenos cu natura
Articolul următorNicușor Dan, primarul general al Capitalei a recunoscut: facturile la căldură vor fi duble. El a propus această majorare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time