Foto: Facebook/BCR
Foto: Facebook/BCR

BCR a anunțat că va încheia parteneriatul cu George Buhnici, influencerul care și-a comparat soția cu ”o minoră” și a criticat siluetele femeilor aflate pe litoral.

Decizia Băncii Comerciale din România vine în contextul declarațiilor făcute de vlogger la un post de televiziune din România.

Buhnici a criticat siluetele femeilor aflate pe litoral, îndemnându-le să meargă la sală și acuzându-le de prezența celulitei sau a vergeturilor

Reprezentanții băncii au precizat, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook, că situația din ultimele zile generată de fostul partener, George Buhnici, i-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj.

În postarea publicată astăzi, 20 iulie, BCR precizează că a respins și va respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public.

BCR: ”L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el”

Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului. Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, au precizat reprezentanții Băncii Comerciale din România.

Important de menționat este și faptul că declarațiile influencerului despre ”femeile cu vergeturi pe plajă” sunt anchetate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Dacă se constată o faptă de discriminare, colegiul CNCD poate aplica o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

Articolul precedentUn magazin de bijuterii a căzut pradă hoților: 5 kilograme de aur au fost sustrase, direct din seif
Articolul următorEXCLUSIV. A dispărut semnătura de pe sentința din cauza retrocedărilor din Retezat. Dosarul este suspendat după 13 ani cu ședințe doar pe fond
Jurnalist full-time / Pesimist part-time