Grecia, din nou în focuri: încă un incendiu de vegetație în apropierea Atenei

Incendiul s-a produs la 30 de kilometri de capitala Greciei

Foto: Captură Twitter/@ThesentralM

Grecia s-a confruntat, din nou, cu un incediu de proporții, de data aceasta în stațiunea balneară Nea Makri, din apropierea capitalei Atena. „Incendiul s-a declanşat la ora locală 22:35, în proximitatea locuinţelor din Nea Makri şi au fost recomandate evacuări ca măsură de precauţie”, a declarat reprezentantul serviciului de presă al pompierilor din Grecias, citat de Agerpres.

Infernul din Grecia încă nu s-a încheiat

Potrivit Digi24, incendiul s-a produs la 30 de kilometri de capitala Greciei, într-o stațiune balneară. Pentru a stinge incendiul, la fața locului locului s-au deplasat 20 de autovehicule de stingere, însă și aproximativ 70 de pompieri.

Citește și: Guvernul din Grecia îi va despăgubi pe cei afectați de incendiile care au mistuit țara

În această vară, Grecia s-a confruntat cu grave incendii de vegetație care au afectat mai bine de 100.000 de hectare de pădure situate în nod-estul capitalei și nu numai. Cea mai afectată regiune a fost insula Evia, însă. În urma incendiilor, trei persoane au decedat.

Citește și: Autoritățile din Grecia au arestat mai mulți afgani pentru suspiciunea de incendiere. Aceștia ar fi spus că cineva i-a plătit cu 500 euro

Potrivit specialiștilor, incendiile ar fi fost cauzate de temperaturile ridicate din această vară, pe fondul schimbărilor climatice. Cu toate astea, au existat suspiciuni că o bună parte dintre aceste incendii ar fi fost cauzate, în mod intenționat, de om.

Incendii s-au produs vara aceasta și în Cipru, Spania, Italia, Croaţia și Franța.

Articolul precedentMinistrul interimar al Sănătății: „Dorim să păstrăm fluxul mixt pe spitale”
Articolul următorCîțu, despre viitoarele spitale din România: „Ne ținem de cuvânt”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.