Ministrul interimar al Sănătății: „Dorim să păstrăm fluxul mixt pe spitale”

„Dorim să păstrăm accesul populației și bolnavilor cronici la spitale”, a subliniat Cseke Attila

Cseke Attila / Foto: Capital

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a explicat că, în valul 4 al pandemiei, cel pe care îl traversăm în acest moment, situația spitalelor din țara noastră va fi diferită, comparativ cu situația valurilor trecute, în care activitatea non-covid era, în anumite cazuri, sistată.

Ministrul a explicat că de data aceasta, spitalele vor beneficia de un flux mist, astfel încât să nu se mai producă blocaje în cazul pacienților suferinzi de orice altceva. Cu toate astea, Cseke Attila a adăugat că vor exista și excepții de la regulă, acolo unde situația o va cere, sugerând că ar putea să intervină schimbări în timp, cauzate de eventuala creștere a numărului de infectări.

Citește și: Orban, despre posibilele legături ale lui Dîncu cu serviciile secrete: „Mi se părea foarte straniu”

„Noi am spus de la bun început că în valul 4 al pandemiei dorim să păstrăm fluxul mixt pe spitale, adică un flux COVID și non-COVID. Asta nu înseamnă că în anumite situații nu o să existe situații în care unele unități sanitare cu paturi să fie dedicate numai pentru pacienți COVID. Dorim să păstrăm accesul populației și bolnavilor cronici la spitale”, a spus Cseke Attila.

Citește și: Codrin Ștefănescu crede că deja se pun bețe în roate partidului pe care l-a înființat pentru Liviu Dragnea

Numai ieri, în România, au fost înregistrate peste 3.800 de infectări. Mai mult, în anumite localități în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, se impune, tot începând de ieri, prezentarea certificatului verde.

Acesta se poate obține urmând instrucțiunile prezentate aici.

Articolul precedentPolițist din Covasna, condamnat definitiv pentru șantaj. Câțiva ani nu mai are voie să îmbrace uniforma
Articolul următorGrecia, din nou în focuri: încă un incendiu de vegetație în apropierea Atenei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.