Foto: Facebook

Nici bine nu s-a anunțat noua platformă politică în care oamenii pot fi alături de ex-președintele condamnat al PSD Liviu Dragnea că deja sunt semnalate probleme.

Nu de către Dragnea, ci de către cel care aparent s-a preocupat de înființarea noii formațiuni – Alianța pentru Patrie – respectiv Codrin Ștefănescu.

Astfel, fostul secretar general al PSD denunță pe Facebook anumite demersuri „oculte” de a pune bețe în roate partidului, după ce site-ul dedicat nu a funcționat o perioadă. Sau cel puțin aceasta ar reieși dintr-o postare pe Facebook, unde Codrin Ștefănescu avertizează că nimic nu îl va opri.

-Sunt speriați! Sunt disperați! Simt că românii încep să se unească, speranțele să devină realitate, adevărul să iasă la lumină! De aceea, vă rog, nu luați în seamă furia și criticile lor! Mergem înainte!”, a scris Codrin Ștefănescu aseară pe Facebook, alăturând o postare de-ale APP. Explicația este aceea că site-ul a avut ceva probleme, însă totul se va rezolva pentru „patrioți”:

Patrioți, încercările lor disperate de a ne opri au creat foarte multe probleme site-ului. Vă cerem iertare!
În câteva ore îl vom muta pe un server mult mai securizat și veți putea să ne trimiteți adeziunile.
Rămânem uniți!
”.

Despre Alianța pentru Patrie a vorbit prima dată în weekend chiar Liviu Dragnea. Astfel, este al lui, dar nu este al lui, ci este un proiect care îi aparține sută la sută lui Codrin Ștefănescu, pe care acesta îl „coace” de aproape un an.

Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea”, explica Dragnea.

Alianța pentru Patrie nu este totuși cel mai fericit proiect, dat fiind că are conotații legionare. În trecut a existat un „Pentru Patrie” – primul partid politic de factură legionară, totodată urmașul celui înființat în 1993, „Totul pentru Țară” care ulterior a dat naștere „Noii Drepte”. Partidul pentru Patrie care este ultimul partid legionar in Romania, considerat extremist și xenofob, interzis în cele din urmă pe cale judecătorească, iar în prezent în România mai există un partid cu o denumire similară – Partidul Național pentru Patrie, care ar aparține unor rezerviști din armată și servicii secrete.

Articolul precedentOrban, despre posibilele legături ale lui Dîncu cu serviciile secrete: „Mi se părea foarte straniu”
Articolul următorAvocat, fost judecător și ex-membru CSM: „La congresul PNL vom avea fie un concert de coarde, fie un teatru de păpuși, fie o operă comică”