Guvernul din Grecia îi va despăgubi pe cei afectați de incendiile care au mistuit țara

Grecii nu stau cu mâinile în sân: alocă, de urgență, fonduri pentru refacerea țării

Foto: preluare PRO TV

Guvernul din Grecia a dispus ca toți cei afectați de incendiile din Evia, Attica și multe alte zone asemănătoare, să fie despăgubiți cu o sumă semnificativă de bani. Anunțul a fost făcut de premierul Kyriakos Mitsotakis, în cursul zilei de ieri. Într-o primă instanță, vorbim despre un fond de 500 de milioane de euro care ar putea crește. În momentul de față, nu se știe exact care este valoarea totală a daunelor cauzate de incendiile care au paralizat Grecia.

Detaliile suplimentare, cu privire la sumele exacte ce vor fi primite de fiecare cetățean, vor fi dezvăluite astăzi de guvernul din Grecia

Cu toate că, inițial, guvernul condus de premierul Kyriakos Mitsotakis a stabilit ca ajutoarele să însumeze 500 de milioane de euro (sumă deja aprobată), această suma ar putea să crească la 1 miliard de euro sau chiar 1 miliard și jumătate de euro, suma finală depizând de evaluările pagubelor, evaluări care încă nu sunt finalizate.

Banii se vor transforma în ajutoare destinate celor care au suferit pierderi materiale considerabile, în urma incendiilor din ultimele zile, cele care au mistuit Grecia. „Am asigurat deja din Fondul de redresare resurse semnificative pentru reîmpădurire, ca prioritate în Evia și Attica”, a declarat prim-ministrul elen, Mitsotakis, potrivit Sportime.gr.

Printre măsurle de sprijin se numără:

  • Subvenții și ajutoare financiare pentru restaurarea și reconstrucția caselor care au ars în incendii sau care au suferit daune grave. Ajutorul va acoperi 80% din cost, în timp ce restul de 20% va reprezenta un împrumut.
  • Ajutor financiar pentru întreprinderi și agricultorii din zonele care au suferit pagube mari din cauza incendiilor;
  • Subvenții pentru restaurarea clădirilor;
  • Înghețarea pentru 6 luni a obligațiilor fiscale și suspendarea plăților pentru debitori;
  • Subvenție pentru chirii
  • Finanțarea ELGA;
  • Fonduri acordate autorităților locale, pentru refacerea infrastructurii;
  • Fonduri în valoare de 1,76 miliarde euro, prin planul național de redresare pentru modernizarea infrastructurii, a sistemelor de operare și a sistemelor de avertizare timpurie;
  • Alocarea sumei de 224 milioane de euro pentru reîmpădurire, dar și a 110 milioane de euro pentru sisteme de protecție împotriva inundațiilor și incendiilor.

Citește și: Autoritățile din Grecia au arestat mai mulți afgani pentru suspiciunea de incendiere. Aceștia ar fi spus că cineva i-a plătit cu 500 euro

Articolul precedentViceprimarul Sucevei explică cum a câștigat un concurs finanțat chiar de primărie și ce va face cu premiul
Articolul următorAngajaților Uber din SUA le sunt montate sisteme de supraveghere video în dormitoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.