Foto: preluare Mesagerul de Hunedoara

Sindicatul „Solidaritatea” din Hune­doara trage un nou semnal de alarmă. Conform declarațiilor reprezentaților acestuia, grupurile ener­getice de la Termocentrala Mintia, închise de curând, nu ar fi în siguranță. Cristian Iștoc, șeful sindicatului mai devreme amintit, atrage atenția că firma care trebuie să se ocupe de conservarea instalațiilor nu își face datoria, astfel că respectivele instalații riscă să se deterioreze. Mai mult, se cere expertiză tehnică, în ceea ce privește Termocentrala Mintia.

Sindicatul „Solidaritatea” acuză: „Au negociat cu o firmă de casă”

Reamintim că în data de 27 iulie, Termocentrala Mintia și-a închis definitiv porțile. La momentul respectiv, foștii angajați au protestat aprinzând candele care să marcheze sfârșitul unei ere. Pe de altă parte, autoritățile susțin că acest „colos” trebuia închis demult, întrucât produce pierderi mult mai mari decât profiturile, astfel că ar aduce statul român în pagubă, întreținerea Mintia fiind extrem de costisitoare.

Citește și: Ministerul Energiei a cheltuit 63 de milioane de lei pentru a le închide gura angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara

Comunicatul oficial al sindicatului „Solidaritatea”

„Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1.275 Megawati pu­tere instalată, singurul mare produ­că­tor de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea aces­tui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara s-a îm­bogăţit cu 1.500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă apro­ximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiu­lui.Aceste concedieri au fost făcute şi gi­rate de ministrul Energiei Virgil Popes­cu, de prefectul de Hunedoara care au negociat cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze con­ser­varea instalaţiilor. Colegii mei pot con­firma că au fost scoase de sub tensiunei instalaţiile turbinelor, cazanelor. Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alter­nativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom fi singurul mu­nicipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat recent Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara, potrivit publicației locale, Mesagerul de Hunedoara.

Citește și: Termocentrala Mintia și-a închis porțile noaptea trecută. Angajații au aprins candele, în semn de protest

Articolul precedentRafila semnalează sincopele campaniei de vaccinare, la nivel mondial
Articolul următorPaul Stănescu îl amenință pe Cîțu cu o nouă moțiune de cenzură
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.