Sursa: Facebook

Așa cum zin.ro a relatat, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, condamnat definitiv pentru fapte de corupție, în dosarul „Gala Bute”, a lansat un mesaj prin intermediul Facebook, că ar avea cancer în fază terminală(metastază) și are nevoie de proceduri medicale, de preferat în străinătate.

Din conținutul mesajului reiese că Obreja se vaită că este „internat într-un spital de stat și păzit non-stop de gardieni”. El a făcut apel la Institutul Național de Medicină Legală(INML) și a cerut să avizeze actele medicale depuse în instanță pentru întreruperea executării pedepsei. Mâine, 22 iulie, este o zi de „foc”, pentru fostul oficial de la Box, deoarece urmează ca raportul INML să fie depus la Tribunalul Ilfov.

A mințit Rudel Obreja? Administrația Penitenciarelor spune că NU a dovedit cu acte medicale că a fost bolnav până să fie condamnat

Având în vedere mesajul lui Obreja în care exclama „vreau să trăiesc!”, Ministerul Justiției a demarat de urgență o anchetă cu privire la acest caz. În urma verificărilor, s-a constatat că deținutul Rudel Obreja a primit asistență medicală ori de câte ori a fost nevoie, conform normelor legale.

Citiți aici mesajul transmis de Rudel Obreja, condamnat definitiv în dosarul „Gala Bute”

Menţionăm în acest sens că deţinutul nu a depus la dosarul personal niciun act medical care să ateste că acesta ar fi accesat serviciile medicale în perioada cât s-a aflat în libertate.

Depistarea unei boli în perioada executării unei pedepse privative de libertate nu echivalează cu dobândirea bolii în perioada respectivă, făcându-se referire la afecţiunile preexistente încarcerării, necunoscute de pacient ca urmare a neaccesării serviciilor medicale anterior depunerii în penitenciar”, a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor(ANP)

Elena Udrea l-a ispitit pe Rudel Obreja

Rudel Obreja și Elena Udrea au primit cinci ani, respectiv șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Magistrații susțin că fosta consilieră a lui Băsescu, Elena Udrea, a dat startul infracțiunilor. Ea este cea care l-a convins pe Rudel Obreja să încheie nelegal un contract în valoare de 8.116.800 de lei, pentru promovarea  Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

Citește și: „Văicăreala”, utilizată de deținuții VIP pentru a scăpa de executarea pedepselor

Articolul precedentMinisterul Justiției promite că va pleda pentru restituirea salariilor restante, cuvenite polițiștilor de penitenciare
Articolul următorRomânia „doborâtă” de secetă: Restricții în furnizarea apei potabile în orașele Craiova, Mizil și Urlați 
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”