Adrian Câciu (captură video)

Partidul Mișcarea Populară (PMP) revine cu declarații și solicitări către factorii de decizie din Guvern, de această dată legat de mandatul celui care deține portofoliul Finanțelor, Adrian Câciu.

Dacă acum ministrul Finanțelor pare că are o părere bună despre mediul privat, au fost vremuri în care Adrian Câciu era destul de contondent, și opina că „90% din antreprenorii din România sunt antreprenori-babuini”.

Afirmația făcută de ministrul Câciu cu ceva timp în urmă și apărută acum în mediul online a făcut ca PMP, prin vocea secretarul general adjunct al formațiunii, să solicite demisia acestuia.

Într-o postare pe Facebook, se explică și care e „buba”: „Adrian Câciu a afirmat, anul trecut, că 90% din antreprenorii din România sunt antreprenori-babuini. Modificările făcute, peste noapte, la Codul Fiscal, arată că acesta nu şi-a schimbat punctul de vedere. Consider că este maniera prin care PSD ne spune că urăşte toţi antreprenorii din România, pe toţi cei care au curajul de a investi şi de a dezvolta o afacere şi care nu stau astfel cu mâna întinsă la stat.

PSD îşi doreşte un sistem bine ierarhizat din perspectiva claselor sociale, iar cei care exercită profesii liberale sau încearcă orice tentativă de dezvoltare a unei afaceri trebuie distruşi. PMP îi solicită Premierului Ciucă să realizeze o remaniere guvernamentală extinsă şi să-i curme suferinţa lui Câciu!

PMP a tras nenumărate semnale de alarmă asupra modificărilor Codului fiscal, care reprezintă garanția unei crize economice. Creșterea taxelor și impozitelor în perioadă de criză economică va avea efecte contrare celor scontate, fapt care se pare că nu prea îi interesează pe actualii guvernanţi”.

În urmă cu un an și jumătate, Adrian Câciu susținea că 90% dintre antreprenori sunt „babuini”. Dovada – o captură de ecran a unui comentariu postat de Câciu pe Facebook, care a apărut abia acum, în care acesta arăta că „problema este că dezechilibrul este la modul cum sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori și restul babuini-antreprenori”.

Bineînțeles, Câciu a venit tot pe Facebook acum să explice ce și cum: „Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public.
Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero.

Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău.
Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi
”.

Articolul precedentRomânia „doborâtă” de secetă: Restricții în furnizarea apei potabile în orașele Craiova, Mizil și Urlați 
Articolul următorPentru a găsi noi surse de venituri la bugetul statului, Guvernul a decis: Impozitele pentru locuințe vor crește substanțial de anul viitor