Compania RAJA SA este în topul entităților care accesează bani europeni. Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) care implementează proiecte de modernizare și dezvoltare a sitemelor de apă și apă uzată, în beneficiul mediului și al populației deservite.

POIM a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României identificate în acordul de parteneriat 2014 – 2020 și reprezintă o continuare a Programului Operațional Sectorial de Mediu (POS Mediu). Acesta se adresează cu preponderență dezvoltării localităților rurale și urbane cu o populație de peste 2.000 de locuitori.  În cadrul POIM, RAJA S.A. a atras investiții semnificative cu finanțare europeană, aplicând pentru proiecte majore, în valoare totală de aproximativ 600 milioane euro, pentru sectorul de apă și apă uzată din toate cele 7 județe aflate în  aria de operare: Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov, Ilfov și Bacău. Acestea sunt de departe cele mai ample proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și canalizare promovate vreodată în România, și unele dintre cele mai mari la nivel european:

–           Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA S.A. Constanța

–           Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Onești

–           Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța-Ialomița

Articolul precedentVictor Negrescu, dezvăluiri: România a pierdut! „Ce trebuia să primească și nu a obținut echipa de negociere”
Articolul următorLudovic Orban, mulțumit de rezultatele lui Klaus Iohannis