Ludovic Orban e mulțumit! Atât de mulțumit încât exultă la scenă deschisă și laudă eforturile președintelui Klaus Iohannis, cât și ultima sa victorie, cea întâmplată la ultimul summit UE, unde România a obținut suma de 79,9 miliarde de euro. Și cum banii nu-s puțini, Ludovic Orban pare că s-a și gândit ce să facă cu ei. În opinia premierului, cel mai bun plan este Planul Național Strategic. Rămâne de văzut cât de eficient vor fi cheltuiți banii, totuși. De la teorie la practică este mereu cale lungă.

Ludovic Orban: „România a obținut o sumă cum n-a avut niciodată în ultimii ani”

„Viitorul sună bine pentru România și pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieșit fumul alb, iar summitul UE a luat decizia mult așteptată de cetățenii europeni. Datorită eforturilor deosebite depuse de președintele Klaus Iohannis, România a obținut o sumă cum n-a avut niciodată în ultimii ani. Odată decizia luată noi va trebui să accelerăm toate procedurile privitor la bugetul UE 2021-2017. De asemenea, va trebui să pregătim Planul Național Strategic, iar Ministerul Fondurilor Europene va trebui să accelereze planul de Reziliență și Recuperare, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanțare.

De asemenea, Ludovic Orban nu a ratat ocazia de a puncta încă odată faptul că eforturile președintelui au fost răsplătite, declarând că acesta a obținut un rezultat foarte bun. Probabil contrar așteptărilor?

„Apreciez în mod deosebit rezultatele și abilitatea remarcabilă a președintelui Klaus Iohannis, care a obținut un rezultat foarte bun.”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentBani europeni pentru o viață mai bună
Articolul următorCiolacu le cere liberalilor să crească pensiile și alocațiile, dacă tot avem bani
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.