Sursa: Facebook

Fost președinte peste liberali, fost premier și fost eurodeputat, Theodor Stolojan a discutat ieri despre posibilitatea ca PNL și PSD să meargă împreună la alegerile din 2024, ipoteză vehiculată tot mai des de liderul social democraților, Marcel Ciolacu.

Însă în opinia lui Stolojan, exprimată la RFI, nici nu se poate pune problema de așa ceva. Potrivit propriilor declarații, la acest moment nu sunt discuții în acest sens în PNL – probabil nici în forul de conducere din interiorul partidului, din care de altfel Stolojan nu este parte.

Stolojan și-a menținut constant opinia că actuala coaliție de guvernare PNL-PSD este una de compromis major, dat fiind că nu era o altă perspectivă, însă în continuare consideră că lucrurile nu trebuie să meargă mai departe. Chiar și așa, de câteva luni, Marcel Ciolacu avansează această idee, anume că, în perspectiva alegerilor din 2024, este posibilă chiar o alianță între cele două partide. Alianță pe care însă Stolojan nu o poate vedea ca fiind benefică. Sau realizabilă:

Noi nu am discutat în PNL încă această problemă, dar punctul meu de vedere personal e categoric împotrivă ca cele două partide să meargă împreună în campania electorală. Atunci sigur că punem sub semnul întrebării și democrația din România și multe altele.

Până la urmă, de ce avem nevoie de treaba asta și nu revenim la un partid unic în România, dacă PSD și PNL vor să meargă împreună în alegeri? Ele trebuie să meargă separat și rezultatele alegerilor vor arăta mai departe ce trebuie făcut”.

Stolojan însă știe, pe moment, că relația actuală din PNL și PSD trebuie să continue, cu referire la rotativa de luna viitoare.

Această rotativă trebuie făcută cât mai repede și cât mai lin. Anul 2023 este un an extrem de important pentru România (…) este singurul an în care noi mai putem absorbi cele 7,5 miliarde de euro care provin din exercițiul financiar european 2014-2020.

Nu mai vorbesc de PNRR, care trebuie să se desfășoare și care conține o serie de reforme. Practica PSD și PNL de a se gândi fiecare cum face un nou program de guvernare la rotativă, pe care pe urmă să-l negocieze coaliția e pierdere de timp și mă bucur foarte mult că atât președintele PNL-ului, cât și președintele PSD-ului în ultima vreme au dat mesajele că de fapt ceea ce trebuie făcut la rotativă e doar să actualizăm programul de guvernare cu care a fost învestit Guvernul Ciucă”, a mai spus fostul lider PNL pentru sursa citată.

Articolul precedentPetre Daea, promisiuni privind compensații mai mari pentru fermieri, în contextul pierderilor suferite pe fondul războiului
Articolul următorÎn localitatea Cumpăna din județul Constanța, furnizarea apei va fi afectată în urma lucrărilor de mentenanță planificate de Societatea RAJA