sursă foto: 10tv.ro

Cetățenii din Mogoșoaia, afectați de exproprierile pentru înființarea „Sectorului 0”, au bifat o primă decizie. Tribunalul București a suspendat procesul de expropriere a proprietarilor care nu au cedat terenurile Primăriei. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Mai mult decât atât, instanța a decis să fie sesizată Curtea Constituțională pentru soluționarea excepției de neconstituționalitate a articolului privind majoritatea calificată, din Codul Administrativ. În urmă cu o lună, ședința de Consiliu Local Mogoșoaia s-a transformat într-un veritabil „circ”. Spriritele s-au încins, după ce primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup(PNL) a propus modificarea Regulamentului Consiliului Local pentru a schimba majoritatea. Concret, s-a dorit schimbarea numărului de voturi necesare pentru aprobarea exproprierilor: minim 10 din 15 valabil exprimate.

Scandalul din Mogoșoaia se mută la Curtea Constituțională. „Primarul 9,99” nu se lasă

Ministerul Dezvoltării a transmis, însă, că o majoritate calificată(n.r) de voturi înseamnă minim 11 voturi din 15 valabil exprimate.

Primarul Precup consideră că, de fapt, cei din Ministerul Dezvoltării nu știu nici legea, nici matematică. El s-a ales cu porecla „primarul 9,99”, după ce a început să le explice aleșilor locali, la tablă, cum se face ordinea operațiilor.

„E un prost în Minister care nu știe să facă legea. Un funcționăraș(…) Credeți că face ministrul Ordinul? Deci, haideți să vă explic. Ordinea operațiilor, la matematică. Se fac de la stânga la dreapta. 2/3 x15…Cât ne dă?! 9,99. Ați înțeles?!(…), a fost discursul primarului Paul Precup, în timp ce scria pe tablă, ca la școală.

Reprezentanții USR, acuzați de propagandă, minciună

Edilul Precup susține că tot acest conflict administratv este generat, de fapt, de reprezentanții USR. Înființarea sectorului 0 nu poate fi considerată un „tun imobiliar”.

Terenul cedat de proprietarii parteneri ai primăriei, precum și terenul expropriat intră în patrimoniul primăriei. Acesta devine domeniul public. Nu este o afacere privată a unui om de afaceri, ci este o acțiune a administrației comunei pentru realizarea unei suprafețe de teren necesare construirii proiectului. Terenul care intră în domeniul public NU se înstrăinează, nu va fi oferit dezvoltatorilor imobiliari sau altor persoane fizice sau juridice pentru construirea unor proiecte rezidențiale!

Terenul obținut de primărie va fi folosit pentru construirea drumurilor, a rețelei de apă și canal, a spațiilor de servicii, a spațiilor de educație etc”, a transmis primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup.

Așa cum zin.ro a mai relatat, miza în comuna Mogoșoaia este transformarea a 1339 hectare într-un veritabil ansamblu rezidențial, numit „Sectorul 0”. Acest lucru presupune expropierea a peste 600 de hectare, proprietate privată. Cei mai mulți dintre cetățeni sunt revoltați. Ei spun că vor face și plângeri penale, nu doar civile.

Citește și: Înființarea „Sectorului 0” a generat un scandal imens în Mogoșoaia. Primarul Paul Precup: „E un prost în Minister care nu știe să facă legea!”

Articolul precedent Ministrul Adrian Câciu anunță sprijin financiar rapid pentru firmele româneşti
Articolul următorCe măsuri vrea să ia Guvernul Ciucă pentru a ajuta populația să plătească facturile la energia electrică
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”