preluare Fanatik

Consilierul local Valentin Ene și-a dat demisia din PNL, după ce a agresat-o pe Felicia Ienculescu-Popovici (USR), colegă în Consiliul Local din Mogoșoaia, a transmis PNL Ilfov, într-o postare asumată de Hubert Thuma, președintele filialei de Ilfov.

Gheorghe Dinu, consilierul din partea PMP și-a înaintat, vineri, demisia din partid, iar potrivit Codului Administrativ, în urma demisiei cei doi își pierd și funcțiile din Consiliul Local.

„În cursul acestei zile, Partidul Național Liberal filiala Ilfov a luat act de demisia domnului Valentin Ene, ca urmare a evenimentului de la Mogoșoaia.

Decizia a venit în urma asumării clare și ferme de către PNL Ilfov a unei atitudini de toleranță zero față de orice fel de acțiune care afectează principiile și valorile liberale.

Respingem orice tip de violență, după cum respingem orice tentativă de exagerare și exploatare în sensul atragerii de capital politic din partea USR”, a transmis Hubert Thuma, liderul PNL Ilfov, pe contul de socializare.

De asemenea, mai precizează acesta, „orice distorsionare a situației poate face mai rău, pentru că poate discredita înseși principiile care sunt apărate. Avem încredere că organele abilitate, deja sesizate, vor analiza corect și vor face lumină cu privire la toate aspectele referitoare la acest caz”, a concluzionat Thuma.

Întrebat cum comentează situația de la Mogoșoaia, președintele PNL, Florin Cîțu, a precizat că în cadrul partidului său nu sunt tolerate violențele, de nicio natură, fie că vorbim de cele fizice sau de cele verbale. „I-am cerut preşedintelui PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri. L-a suspendat din toate funcţiile politice. Nu ştiu dacă este destul. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare. Dacă ancheta demonstrează că acest consilier a fost de vină, trebuie exclus imediat”, a spus Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, primarul de Mogoșoaia, Paul Precup a reacționat după ce în spațiul public au apărut imaginile în care Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată de Ene și Dinu.

„Am analizat toate imaginile apărute în spaţiul public. Este foarte clar, nu e niciun semn de întrebare. Consilierul liberal a greşit grav. I-am telefonat astăzi şi i-am cerut demisia din PNL, dar şi din Consiliul Local”, a scris Paul Precup pe Facebook.

Consilierul agresor de la Mogoșoaia și-a dat „demisia de onoare” din PMP

Articolul precedentCondamnatul Ioan Neculaie a fost reținut în Grecia
Articolul următorSergio Mattarella, reales președinte al Italiei