Gheorghe Dinu (preluare Facebook USR)

Gheorghe Dinu, consilierul local din Mogoșoaia, acuzat că a agresat o colegă din CL, membră a USR, și-a dat „demisia de onoare” din Partidul Mișcarea Populară (PMP), pe listele căruia a obținut funcția de consilier. În urma demisiei, potrivit Codului Administrativ, acestuia îi încetează și mandatul de consilier local.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a PMP, unde reprezentații partidului au transmis că „PMP are toleranță zero față de violența fizică și verbală în politică”.

Reamintim că incidentul în care au fost implicați consilierii Felicia Ienculescu-Popovici (USR) – aceasta fiind partea agresată, Valentin Ene (PNL) și Gheorghe Dinu (PMP) a avut loc în timpul unor discuții legate de „Sector 0”, concret despre transformarea a 1.339 hectare din comuna Mogoșoaia într-un ansambluu rezidențial.   

PMP, Facebook

După ce imaginile și filmarea cu întreg scandalul au fost date publicității, liderul PNL Ilfov a anunțat că Valentin Ene a fost „suspendat” din toate funcțiile politice. Însă suspendarea lui Ene nu înseamnă pierderea mandatului de consilier local, așa cum se întâmplă în cazul lui Dinu Gheorghe de la PMP. De altfel, acestuia din urmă, chiar Eugen Tomac a fost cel care i-a cerut să își dea demisia din calitatea de membru al partidului. În prezent, locurile din Consiliul Local Mogoșoaia sunt împărțite astfel: 8 PNL, 4 USR, 2 PMP, 1 PSD.

Ședință de consiliu, cu „greii” USR în spate

Incidentul de la Mogoșoaia nu a rămas fără ecou, căci polițiștii din Buftea au deschis deja un dosar penal în acest caz. Mai mult, la ședința de CL, de vineri, Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Anca Dragu și alți membri USR au fost prezenți pentru a-și susține colega.  

„Am venit să transmitem un semnal foarte clar că USR nu acceptă comportamentul de tip mafiot din partea unor aleși, intimidări, atunci când consilierii noștri își fac treaba, pun întrebări și cer respectarea legii. (…) Apreciez că am avut reacții și de la PNL, și de la PMP la solicitarea mea de ieri. M-aș fi așteptat ca și domnul Cîțu, președintele partidului, să aibă o reacție, nu doar filiala locală. (…) Ce au anunțat ca sancțiuni e apă de ploaie. Nu văd cum locuitorii pot să fie reprezentați în Consiliul Local de oameni care își permit să amenințe colegii de Consiliul Local cu scaunul cu rotile pentru că au cerut respectarea legii pentru acest tun imobiliar care se prefigurează aici sub oblăduirea primarului, a unor consilieri locali”, a declarat Dacian Cioloș.

Membră USR din Mogoșoaia, amenințată și agresată de doi consilieri PNL și PMP. Cioloș cere o anchetă: „Dacă mai există autoritate în acest stat, trebuie să se vadă acum”

Articolul precedentVasile Dîncu: „În ceea ce privește rezerviştii, nu avem un plan de mobilizare”
Articolul următorCîțu, despre creşterea economică: “Anul trecut a fost cel mai bun an din istorie”