Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Retrospectivă: conform declaraţiilor oferite de Cîţu în cursul zilei de sâmbătă, anul trecut a fost cel mai bun din punct de vedere economic.

Florin Cîţu a declarat, azi, 29 ianuarie, că această creștere a fost consecința faptului că s-au transferat mai multe resurse către investiții.

De asemenea, preşedintele PNL a pus accent pe menţinerea măsurilor liberale. În plus, a făcut apel la social-democrați să nu facă promisiuni care nu le pot respecta.

Apelul preşedintelui PNL, către PSD: “Să nu promitem ce nu putem să facem”

În cadrul discursului, Florin Cîțu a ţinut să insiste pe faptul că anul 2021 a fost cel mai bun an din istorie. Cu toate acestea, există un singur regret, acela că nu a avut timpul necesar pentru a duce la final reformele.

Succesul s-ar fi văzut în buzunarul tuturor românilor. Măsurile luate au fost cele mai bune și au dus la această creștere economică” , a punctat preşedintele PNL.

Cîţu este de părere că anul trecut a fost un an înfloritor economic, iar banii au fost folosiți pentru a compensa facturi, fără să se pună în pericol deficitul

Făcând o analiză a ultimilor doi ani, acesta consideră că anul 2021 a reprezentat un test despre cum funcționează economia liberală. Conform declaraţiilor, anul trecut, economia liberală a trecut cu brio acest test.

Astfel, dacă România intenţionează să cunoască noi creşteri economice, singura soluţie o reprezintă menţinerea măsurilor liberale.

În ceea ce priveşte parteneriatul cu PSD, Cîţu a ţinut să puncteze că social-democrații au înţeles împărţirea bugetară. Deşi au promis creșterea pensiilor cu 40%, au înțeles că o creştere de 10% reprezintă soluţia pentru un câștig pe termen lung.

Florin Cîţu: “Azi, România trece printr-o perioadă dificilă, dar diferită, o criză a prețului la energie. Trebuie să găsim soluții. Crize vor există mereu și vor fi diferite”

Să nu promitem ce nu putem face pentru că e periculos. Cu pensiile, s-a putut cu creșterea de 10%. Dacă mergem în ritmul asta vom putea crește și pensii și salarii. Dar să nu promitem ce nu putem face.

Anul trecut s-a demonstrat că poți avea creștere mare când te poți împrumută pentru investiții. Te poți împrumută dacă o faci pentru investiții”, a conclus preşedintele PNL.

Articolul precedentConsilierul agresor de la Mogoșoaia și-a dat „demisia de onoare” din PMP
Articolul următorRafila vede o reluare a evenimentelor private abia în luna mai
Jurnalist full-time / Pesimist part-time