Prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan, unul dintre cei mai înverșunați critici ai partenerilor de coaliție, și-a schimbat discursul și face un apel la unitate, pentru binele țării.

În ciuda tuturor ieșirilor publice pe care le are, aseară, acesta a declarat ferm și convins că este „exclus” ca actuala coaliţie să se rupă, dat fiind că sunt alte probleme mai stringente decât certurile din „paradis”.

În acest sens, Rareș Bogdan a făcut un apel la maturitate și la calm, ba chiar a declarat că „discuţiile trebuie să rămână în interiorul coaliţiei, în spatele uşilor închise”.

Mai ales pentru că, în opinia sa, doar liderii PSD sunt cei care, de când s-a format coaliția, fac declarații nepotrivite, iar liberalii au preferat să nu facă discuții care să afecteze coaliția de guvernare.

Au existat discuţii şi vor mai exista. Ar trebui să lipsească numite poziţionări ale unor lideri importanţi ai PSD cu privire la unii miniştri, respectiv un ministru al nostru. De-a lungul acestor două luni de guvernare comună, am fi avut motive să reacţionăm. Cu toate aceasta, am considerat că nu e oportun pentru România. (…)

Ar trebuie să fim extrem de maturi, de calmi şi să înţelegem că singura şansă pentru cele două partide main-stream – PNL şi PSD – este să guverneze împreună în acest moment, chiar dacă sunt o mulţime de lucruri care ne despart, chiar dacă au fost 32 de ani de bătălii politice, cu mici reprize de pace, chiar dacă în ultimii şapte ani radicalismul din cele două tabere – tabăra liberală şi tabăra PSD – atinseseră cote paroxistice”, a spus Rareș Bogdan la România TV.

Și, de când e politician, Rareș Bogdan a adoptat un discurs pe măsură – e drept, fără a fi coerent de la o zi la alta. Acum, crede că „singura şansă pentru România este ca această coaliţie să funcţioneze în interesul naţional al României”, pentru că țara nu are nevoie de încă o criză, respectiv politică.

Potrivit acestuia, „interesul național” a primat atunci când PNL a bătut palma cu PSD, deoarece se întrevedeau „nori negri”.

Crizele, dacă ar fi să le enumerăm, este cea a preţului la energie, cea economică – legată de energie, şi indiscutabil pericolele care vin de la Răsărit. De altfel, când am gândit această coaliţie nu vă ascund că una dintre motivaţii a fost tocmai pentru că deja se arătau nori negri (dinspre Est).

Să sperăm că rămân doar la stadiul de ameninţare, la stadiul de tatonare şi nu mai mult decât atât. România avea nevoie de o majoritate”, a declarat Rareş Bogdan, pentru sursa citată.

Articolul precedentUn deputat USR sesizează CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a premierului Ciucă
Articolul următorAUR vrea „liber” la petarde