„CCR o poate declara neconstituţională şi atunci vom depune noi, cei de la PSD”

Social democrații au lansat o nouă invitație parlamentarilor pentru semnarea moțiunii de cenzură a PSD

PSD va depune propria moțiune de cenzură împotriva Cabinetul Cîțu, care are deja numărul necesar de semnături pentru a fi depusă, în cazul în care CCR va declara demersul făcut de USR PLUS ca fiind neconstituțional. Mai mult, PSD a lansat o nouă invitație parlamentarilor pentru semnarea acesteia, pentru a da mai multă greutate moțiunii, care are nevoie de 234 de voturi pentru a trece, în timp ce social democrații au 157 de semnături, deci și de voturi, din rândul propriilor parlamentari.

„Imediat ce Curtea Constituţională se va pronunţa cu privire la moţiunea de cenzură, există două posibilităţi: CCR o poate declara neconstituţională şi atunci vom depune noi, cei de la PSD, imediat, în Parlament, moţiunea de cenzură, vom invita celelalte formaţiuni politice să o semneze şi să vină să o voteze alături de noi. A doua variantă – să fie declarată constituţională şi atunci când va ajunge la vot în Parlament PSD va vota această moţiune”, a precizat Oprea, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Radu Oprea (PSD) se apără în fața lui Dragnea: „Un lucru cert este că am câștigat alegerile”

Surprinzătoare schimbarea de opinie a social democraților, după ce în urmă cu Ciolacu le-a transmis colegilor de partid să își susțină „propria noastră moțiune de cenzură. Avem textul, avem semnăturile legale, avem tot. (…) Au crezut că ne forțează mâna și ne șantajează”, le-a transmis Ciolacu, printr-un mesaj pe grupurile interne ale partidului.  

USR PLUS vrea devansarea termenului de judecată a sesizării lui Cîțu

De partea cealaltă, șefa Senatului, Anca Dragu (USR PLUS) a anunțat că a solicitat CCR judecarea „cu celeritate” a  sesizării de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României, mai mult, a cerut urgentarea termenului până la care să ia o decizie, considerând că cel anunțat este mult prea îndepărtat. „Articolul 113 din Constituţie stipulează foarte clar că moţiunea trebuie dezbătută şi votată după 3 zile de la citirea ei. Consider că termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat, iar instrumentul juridic al moţiunii de cenzură este, astfel, golit de conţinut. Din acest motiv am cerut devansarea acestei date pentru una cât mai curând posibilă”, a declarat Anca Dragu, conform unui comunicat al USR PLUS.

AUR, în grevă parlamentară din cauza moțiunii de cenzură

Articolul precedentIndependent de conducere, Bucureștiul nu scapă de frig nici în aceasta iarnă
Articolul următorOctavian Berceanu a fost demis de la Garda de Mediu