PSD va vota orice moțiune de cenzură intră pe „ordinea de zi”

USR PLUS și AUR se chinuie de trei zile să-și introducă moțiunea în Parlament

Sorin Grindeanu, vice-președintele PSD, a precizat, luni, că nu își dorește ca partidul său să fie „măciuca bătăilor” în lupta din interiorul Guvernului Cîțu, între „tabăra useristă” și cea liberală. Mai mult, a reamintit parlamentarilor de invitația făcută de PSD cu privire la semnarea moțiunii de cenzură a social democraților, pe care o consideră cea mai potrivită pentru a „trimite acasă” Guvernul Cîțu.

„Ieri (n.r. – duminică) președintele partidului a comunicat exact linia PSD. Nu ne-am schimbat punctul de vedere. Dați-mi voie să reiau câteva din ideile pe care Marcel Ciolacu le-a spus ieri. Vom vota orice moțiune care ajunge în plen. Îi invităm pe toți ceilalți – ceea ce ei nu au făcut în ceea ce ne privește – să vină, să avem discuții inclusiv pe textul moțiunii și să semneze moțiunea PSD, astfel încât să plece acest guvern acasă”, spune Sorin Grindeanu, la Parlament, după ședința parlamentarilor social democrați.

Grindeanu: „Asistăm la un circ în interiorul puterii”

Cât privește seria de acuzații, de-o parte și de alta, între PNL și USR PLUS, în legătură cu semnăturile false de pe moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, social democratul a dat de înțeles că partidul să nu vrea să între în circul guvernului, mai mult, consideră că era necesar ca miniștrii USR PLUS să își fi dat demisia, tocmai pentru a evita criza momentului. „Cei de la PNL spuneau că sunt semnături false, cei de la USR spuneau: e adevărat că sunt scanate, dar au acolo oamenii. Noi nu vrem să intrăm în acest circ și am preferat să adoptăm această soluție pentru că e un circ. Eu nu știu până astăzi ca cei de la USR să își fi dat demisia”, a mai spus Grindeanu. De altfel, acesta a menționat faptul că a susținut, încă de duminică, toți reprezentanții USR spuneau că își vor da demisiile din Guvernul Cîțu. „Văd că nu și-au mai dat. Asistăm la un circ în interiorul puterii și ne cer nouă, de la PSD, să venim ca o măciucă să rezolvăm circul între ei. Să și-l rezolve”, a concluzionat vice-președintele PSD, Sorin Grindeanu.

De altfel, printre acuzele venite spre social democrați din partea celor de la USR PLUS se află exact această „răsucire” pe care cei de la PSD par să nu și-o mai vadă. Concret, vineri, Marcel Ciolacu anunța că va vota moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR, dar și lansa o invitație tuturor parlamentarilor pentru a semna moțiunea PSD, singura făcută public, și care avea deja număr necesar de semnături pentru a fi depusă.

Duminică, același Marcel Ciolacu insista în rândul colegilor de partid să voteze propria moțiune. „Vă propun să susținem propria noastră moțiune de cenzură. Avem textul, avem semnăturile legale, avem tot. (…) Nu au avut nici măcar minima decență să ne trimită textul sau să discutăm pe marginea lui. Au crezut că ne forțează mâna și ne șantajează”, le-a transmis Ciolacu, printr-un mesaj pe grupurile interne ale particului, citat de Digi 24.  

Moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR mai are de așteptat

Articolul precedentStelian Ion, „săgeți” către premierul Florin Cîțu
Articolul următorRoman: „USR și AUR au recunoscut practic acuzele”