Stelian Ion și Florin Cîțu (G4 Media)

Fostul ministrul al Justiției, Stelian Ion a trimis mai multe „săgeți” către premierul Florin Cîțu, cel care l-a demis în urmă cu o săptămână. Pe lângă cele privind lipsa calității de lider, pe care și-o dorește în rândul liberalilor, Ion consideră că premierul nu are capacitatea de a lua singur deciziile, lucru pe car el-a remarcat inclusiv în cazul PNDL 3, proiectul care a provocat întreaga criză politică actuală, dar mai ales care a dus la revocarea ministrului de Justiție.

„Florin Cîţu este un pseudo-lider, nu este un lider, este un conducător foarte slab, e problema celor din PNL ce conducători îşi aleg, nu ne interesează pe noi, dar când vorbim de Guvernul României este clar că nu îi aparţin toate deciziile şi stă mai mult pe telefon să se consulte. Cu cine se consultă ar trebui să îl întrebaţi pe domnia sa. Dar am observat că nu are autonomie, aşteaptă tot timpul indicaţii preţioase de la alţii şi este un lider foarte slab. Ce i-aş putea reproşa ar fi că nu a încercat în niciun moment să ţină coaliţia unită”, a declarat Stelian Ion, la Digi 24.

De altfel, acesta este de părere că premierul s-a concentrat mai mult pe campania internă a PNL, în loc să se ocupe, cu adevărat, de guvernare.

„A fost absent, l-a interesat numai campania sa internă, propria imagine şi nu a încercat să creeze nişte mecanisme prin care miniştrii să lucreze mai bine unii cu alţii, să ne ţină alături în respectarea programului de guvernare, acolo unde a fost clar că nu sunt respectate obiectivele din programul de guvernare, cum este exemplu desfiinţării SIIJ, cum sunt legile Justiţiei, nu s-a implicat, a fost absent, nu l-a interesat partea de justiţie”, a mai spus Stelian Ion.

De asemenea, Stelian Ion l-a acuzat pe Florin Cîțu de lipsa unei puteri de decizie, așa cum ar trebui să aibă un premier, dar mai ales un lider politic. „L-am văzut cum în momente cheie se retrage dă telefoane şi aşteaptă lumină din altă parte. Momentele cheie când sunt puse chestiuni fierbinţi, cu PNDL Anghel Saligny a fost unul din momente”, a subliniat Stelian Ion, la Digi 24.

Moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR mai are de așteptat

Articolul precedentCe a ignorat Cîțu până în septembrie 2021: AUR era la fel de extremist și înainte de a semna o moțiune de cenzură
Articolul următorPSD va vota orice moțiune de cenzură intră pe „ordinea de zi”