Oficial. Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion

USR PLUS a anunțat că semnează moțiunea de cenzură împotriva guvernului de coaliție condus de Florin Cîțu

Klaus Iohannis a semnat, în urmă cu puțin timp, decretul de revocare din funcția de ministrul al Justiției al lui Stelian Ion, dar și pe cel de desemnare a lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, ca ministru interimar, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Cele două decrete urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL că va face o numire la Ministerul Justiţiei îndată ce USR PLUS va avansa o nouă propunere. 

Reamintim că Stelian Ion a fost demis, miercuri, iar conducerea USR PLUS a anunțat retragerea sprijinului politic a premierului Cîțu, mai mult, chiar și semnarea moțiunii de cenzură împotriva acestuia.

80 de voturi ale USR PLUS pentru moțiunea de cenzură

De altfel, cei doi co-președinți ai USR PLUS, Dan Barna și Dacian Ciloș, au anunțat, fiecare pe pagina sa de Facebook, că „cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a  ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.”

Totodată, aceștia cer celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, astfel încât moțiunea și votarea acesteia să se facă urgent. „E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîțu trebuie să plece. Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coaliția îi retrage sprijinul politic”, au mai scris liderii USR PLUS.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul Cîțu să cadă sunt necesare 234 de voturi, iar opoziția are numai 204, acesta fiind de altfel și motivul pentru care social democrații au amânat depunerea moțiunii până când va aduna toate cele 234 de voturi necesare.

Boc: „Să votezi cot la cot cu PSD moţiunea e autodesfiinţare”  

Articolul precedentLudovic Orban face apel la Cîțu și PNL: „Să înțeleagă gravitatea momentului”
Articolul următorGrindeanu: „PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură”