Foto: PS News

Nici a treia încercare de a introduce moțiunea de cenzură a celor de la USR PLUS și AUR nu a avut sorți de izbândă, după ce social democrații au ales să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

De altfel, liderii PSD au susținut că nu vor să „medieze” conflictul dintre PNL și USR PLUS din cadrul Guvernului, mai mult, aceștia solicită susținerea propriei lor moțiuni de cenzură, care are necesaul de semnături pentru a fi depusă. Acuzațiile la adresa PSD au venit atât din partea USR PLUS, mai ales că social democrații s-au „sucit și răsucit” în ultimele trei zile, de la momentul la care a fost anunțată depunerea moțiunii, cât și dinspre AUR.

„E prima dată în 31 de ani când parlamentarilor li se refuză dreptul la a depune moțiune de cenzură. Cei de la PSD și PNL au boicotat această ședință pentru a nu permite desfășurarea calendarului de citire, dezbarere și vot a moțiunii”, a declarat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, care a precizat că „tabăra Cîțu mai are un membru”, în persoana lui Marcel Ciolacu. „Echipa câștigătoare are un nou membru, pe domnul Ciolcau. Pare că a fost recrutat de domnul Cîțu și misunea lui este să-l protejeze la palatul Victoria”, a mai spus Moșteanu.

Politica dusă de AUR la un alt nivel, live, pe Facebook

De partea cealaltă,  George Simion care a transmis „live”, pe Facebook, ședința în care urma să se decidă soarta acestei moțiuni, a afirmat că o trădare mai mare ca cea de astăzi nu există. „O moțiune de cenzură pe care nu suntem lăsați să o înaintăm. PSD va depune o nouă moțiune doar ca să se joace de-a moțiunile. Moțiunea de cenzură este suspendată până ajunge Florin Cîțu președintele PNL. Moțiunea este în acest moment pe masă”, a spus co-președintele AUR George Simion.

De altfel, Birourile Permanente se vor reuni marți.

Potrivit legislației în vigoare, pentru depunerea unei moțiuni de cenzură este nevoie de semnăturile a 25% din numărul total al parlamentarilor, urmând ca aceasta să fie dezbătută după trei zile de la data la care a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. În cazul în care moțiunea de cenzură este respinsă (are nevoie de 234 de voturi pentru a trece), parlamentarii care au semnat-o nu mai pot iniția, în aceeași sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.

Moșteanu îl acuză pe Ciolacu că ar fi devenit „remorca” lui Cîțu

Articolul precedentNumele profesorilor nevaccinați, departe de a fi cunoscute. GDPR-ul îi protejează
Articolul următorCe a ignorat Cîțu până în septembrie 2021: AUR era la fel de extremist și înainte de a semna o moțiune de cenzură