George Simion (AUR) consideră grave acuzațiile făcute de fostul lider al PSD

Deși AUR spune că nu are „nimic de împărțit cu electoratul PSD”, membrii AUR fac pasul spre APP-ul lui Dragnea

Co-președintele AUR, George Simion cere instutuțiilor abilitate să cerceteze afirmațiile făcute de către fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, cu privire la Serviciile care pun Guvern sau dau ordine procurorilor și judecătorilor în diverse spețe. Aceste afirmații au fost făcute în prima ieșire „pe sticlă” a lui Dragnea, după eliberarea sa condiționată.

„Ce am observat din declaraţiile domnului Dragnea de ieri este că sistemul care a condus România în ultimii 30 de ani a făcut-o discreţionar. Sunt nişte acuzaţii grave şi instituţiile abilitate din statul român trebuie să cerceteze dacă Serviciile pun guvern, dacă Serviciile dau ordine procurorilor şi judecătorilor cu privire la unele dosare”, a declarat George Simion, luni, la Parlament.

Cât privește înființarea noului partid, „Alianța pentru patrie” (APP), care deja pare că și-a găsit fani chiar printre membrii AUR, George Simion a constatat prezența „în tot spectrul politic” a oamenilor care „îmbrăţişează valorile patriotice, valorile conservatoare”, atât în dreapta, cât și în stânga scenei politice. „Nu este treaba noastră. Ce face domnul Liviu Dragnea este o chestiune interioară a PSD-ului şi trebuie să şi-o rezolve PSD-ul. Am urmărit foarte atent ce spus domnul Dragnea, el a spus că nu va crea un partid naţionalist. Deci, cearta este în interiorul PSD-ului, nu avem noi nimic de împărţit. Noi suntem un partid antisistem, cu oameni care n-au fost la conducerea României în ultimii 30 de ani. Restul partidelor au fost la guvernare şi se ceartă pe acelaşi public. N-avem nimic de împărţit noi cu electoratul PSD”, a mai declarat deputatul AUR.

În privința unei posibile alianțe cu APP, George Simion a subliniat că va colabora cu orice partid care nu a fost la conducerea României, dar mai ales care nu are oameni ce să fi condus la vârf România, cu alte cuvinte, exclude o colaborare cu partidul susținut de Dragnea. „Partidele vechi şi oamenii vechi cu oameni vechi, partidele noi, antisistem şi conservatoare au propria cale. Deci, noi, în momentul ăsta, n-avem alianţe cu alte formaţiuni, pentru că nu corespund acestor criterii”, a mai spus George Simion.

De altfel, naistul Nicolae Voiculeț, membru AUR, promovează pe pagina sa de Facebook APP-ul lui Dragnea. După eliberarea din închisoare a lui Liviu Dragnea, Voiculeț a mers la vila acestuia din București pentru a-i aduce un omagiu. „Cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare”, a spus Voiculeț în timp ce era îmbrățișat de Dragnea.

AUR, în grevă parlamentară din cauza moțiunii de cenzură

Articolul precedentStelian Ion, „săgeți” spre CCR în plină criză guvernamentală
Articolul următorIonel Dancă: „Toți membrii PNL care îl cunosc pe Ludovic Orban știu că el așa face campanie”