Stelian Ion și Florin Cîțu (G4 Media)

Fostul ministrul al Justiției, Stelian Ion, cel demis pe 1 septembrie, a afirmat, într-o postare făcută pe Facebook că CCR a intrat pe teren politic, mai mult, că este amânarea pronunțării în cazul sesizării făcute de Florin Cîțu privind moțiunea de cenzură nu este decât o formă de avantajare a premierului, în contextul în care CCR a anunțat că va lua o decizie abia pe 28 septembrie, după Congresul PNL.

„CCR a intrat pe teren politic, stabilind termenul pentru sesizarea privind un presupus conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, inițiată de premierul Cîțu în urma depunerii moțiunii de cenzură a USR PLUS (n.r. și AUR), după Congresul PNL, adică pe 28 septembrie. Prin lipsa de acțiune până după Congresul PNL, Curtea Constituțională îl avantajează pe Florin Cîțu în competiția internă”, a scris Stelian Ion pe pagina de socializare.

De asemenea, acesta, în numele USR PLUS, solicită Curții Constituționale „să demonstreze că nu se implică în jocuri politice și să revină asupra termenului stabilit pentru analizarea acestei sesizări, astfel încât o decizie să fie anunțată cu celeritate”, subliniind totodată că odată declanșată procedura moțiunii de cenzură, „aceasta nu ar trebui nici oprită, nici întârziată, cu atât mai mult nu ar trebui să devină instrument în bătălia politică din interiorul PNL”.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost depusă pe 3 septembrie, iar după mai multe încercări de introducere pe ordinea de zi a Parlamentului, în vederea stabilirii calendarului, pe 9 septembrie a fost citită în ședința plenului reunit al celor două Camere. Potrivit Regulamentului, la trei zile de la citire, moțiunea de cenzură ar trebui dezbătută și votată, având nevoie de 234 de voturi pentru a trece.

Social democrații au anunțat că în cazul în care CCR va considera că moțiunea USR PLUS și AUR este neconstituțională, PSD își va depune propria moțiune, iar dacă aceasta va fi declarată constituțională, social democrații o vor vota, căci „Guvernul Cîțu trebuie să plece acasă”.  

„CCR o poate declara neconstituţională şi atunci vom depune noi, cei de la PSD”

Articolul precedentCartel Alfa va protesta chiar în ziua Congresului PNL
Articolul următorGeorge Simion (AUR) consideră grave acuzațiile făcute de fostul lider al PSD