Cartel Alfa va protesta chiar în ziua Congresului PNL

„Pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor”

Reprezentanții Sindicatului Cartel Alfa au anunțat că vor protesta în fața Palatului Victoria, chiar în ziua în care vor avea loc alegerile interne din cadrul PNL, un protest prin care să le reamintească celor de la guvernare că au o datorie față de toți românii.

„Pe data de 25 septembrie 2021, va avea loc o acțiune de protest în timpul congresului PNL pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3000 euro.  Mai concret, va avea loc o acțiune de distribuire de materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaților ca intervențiile și deciziile din cadrul concresului să aibă prioritar în vedere agenda cetățenilor și obiectivul bunăstării generale”, au transmis reprezentanții Cartel Alfa, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, acţiunea din ziua Congresului PNL va fi precedată de proteste organizate la nivel local, până vineri, 24 septembrie, şi va fi urmată de un miting în Piaţa Victoriei, programat pentru 7 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente.

Totodată, Cartel Alfa cere, în continuare, creşterea valorii salariului minim şi „adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent”, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social, „stoparea creşterii aberante a preţurilor la energie”, aplicarea integrală a Legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public şi „pensii echitabile”.

Mai mult, sindicalițtii s-au arăta deranjați de faptul că în loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri „mafiote”, iar președintele Klaus Iohannis, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune. „Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului”, se mai arată în comunicatul celor de la Cartel Alfa.

Reamintim că la Congresul PNL sunt așteptați 5.000 de delegați, care să voteze viitorul președinte al liberalilor, lupta dându-se între actualul lider, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Potrivit legislației în vigoare, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, doar dacă toți participanții prezintă dovada de vaccinare anti-Covid (10 zile de la schema completă), test negativ Covid sau test anticorpi (trecere prin boală), cu respectarea măsuri de purtare a măștii de protecție, distanța fizică și dezinfecția mâinilor.

Articolul precedentConsilier local din Mureș, dat pe mâna procurorilor. A votat pentru a-și ajuta fratele să obțină peste 53.000 de lei
Articolul următorStelian Ion, „săgeți” spre CCR în plină criză guvernamentală