Proteste Belgia
Proteste Belgia. Sursa foto : profimedia.ro

Mai multe țări se află pe un butoi de pulbere din cauza creșterii explozive a prețurilor la carburanți, energie electrică și produse alimentare. Cu o situație tensionată se confruntă Belgia, unde au fost anunțate ample acțiuni de protest care a determinat aeroportul din Bruxelles să anuleze toate zborurile, fiind oprite numeroase servicii de transport din toată țara, potrivit stiripesurse.ro.

Locuitorii din Belgia sunt nemulțumiți de creșterea costului vieții, sindicatele anunțând că sunt așteptate zeci de mii de persoane să fie prezente la un protest care va avea loc în capitala țării

Aeroportul din Bruxelles a declarat că nu a putut permite plecarea zborurilor de pasageri, deoarece acțiunea sindicală s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local a funcționat cu servicii minime. Serviciile de transport pe calea ferată și-au desfășurat activitatea parțial, pentru a da posibilitatea  protestatarilor să ajungă în capitală. Oficialii aeroportului din Bruxelles au anunțat că nu au putut permite plecarea zborurilor de pasageri, deoarece la acțiunea sindicală a participat și personalul de securitate. De asemenea, angajații transportului public local au asigurat servicii minime. 


Inflația a atins un procent de 9% în iunie în Belgia, ca urmare a creșterii explozive ale prețurilor, principala cauza fiind invadarea Ucrainei de către Rusia

Acest lucru a afectat aprovizionarea cu cereale și a determinat o creștere a costului energiei. Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că lucrătorii belgieni sunt mai bine protejați decât lucrătorii din majoritatea celorlalte țări ale Uniunii Europene, deoarece salariile sunt indexate cu rata inflației. Potrivit declarației făcute de către ministru pentru postul public de televiziune RTBF, Executivul a prelungit până la sfârșitul anului măsurile de reducere a taxelor pentru gaz, electricitate și combustibil.

Șoferii români organizează acțiuni de protest la stațiile de alimentare din țară, plănuind de asemenea o acțiune de amploare în data de 30 iunie la București

La începutul acestei luni, un grup de șoferi din Polonia a protestat față de creșterile de preț la combustibil, blocând accesul la o benzinărie aparţinând companiei de stat PKN Orlen. Proteste asemenatoare s-au desfășurat în mai multe state europene, guvernele acestora intervenind fieÎn România, Guvernul a adoptat în luna aprilie un set de măsuri pentru sprijinirea companiilor din sectoare cheie ale economiei. Printre acestea se numără și subvenționarea costurilor cu combustibilul pentru companiile de transport cu 5 bani pe litru, măsură pe care Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) o consideră ”insuficientă”. prin adoptarea unor măsuri de plafonare a prețurilor la carburanți, fie prin acordarea unor subvenții.

Românii care pleacă în vacanțe pot fi despăgubiți de către agențiile de turism

Articolul precedentRafila revine cu clarificări: ”Am recomandat utilizarea prezervativului sau abstinența în situația relațiilor cu persoane întâmplătoare”
Articolul următorPapa Francisc intenționează să demisioneze