Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Alexandru Rafila a declarat azi, 20 iunie, că virusul se transmite mai ales pe cale sexuală, iar abstinența rămâne o soluție în cazul relațiilor întâmplătoare.

Cu toate acestea, ministrul consideră că, în prezent, această nouă boală nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Și în cursul săptămânii trecute, Rafila recomanda abstinența și prezervativul ca metode de protecție împotriva variolei maimuței.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila face apel la abstinență: ”E vară, sunt multe evenimente, recomandarea rămâne în vigoare

Aș vrea să fac și eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi apropo de acest subiect legat de variola maimuței. Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau a relațiilor cu persoane întâmplătoare, persoanele cunoscute. Nu se referă la o viață fără riscuri, deci cine își asumă astfel de riscuri. Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva”, a declarat Rafila, informează Mediafax, potrivit Știri pe Surse.

Variola maimuței se transmite și prin contact sexual

În urmă cu 4 zile, în data de 16 iunie, Ministrul Sănătății preciza că prezervativul este o metodă de prevenire care nu este infailibilă. Prin urmare, conform declarațiilor, singura metodă infailibilă rămâne abstinenţa.

Aşa este, aşa scrie în literatură şi vă reproduc din literatura de specialitate”, a explicat, la acel moment, ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentRomânii care pleacă în vacanțe pot fi despăgubiți de către agențiile de turism
Articolul următorProteste în inima Europei din cauza creșterii explozive a prețurilor: transportul din Bruxelles, paralizat parțial
Jurnalist full-time / Pesimist part-time