Captură video Youtube
Captură video Youtube

Papa Francisc nu a negat zvonurile conform cărora ar urma să demisioneze.

De asemenea, Suveranul Pontif a anulat o călătorie în Africa și a anunțat o întâlnire neobișnuită a cardinalilor.

Liderul de la Vatican continuă să acuze dureri la genunchi și să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa

În vârstă de 85 de ani, Papa Francisc a amânat și o călătorie programată pentru luna în Republica Democrată Congo, dar și în Sudan.

El a anunțat, de asemenea, o decizie neobișnuită de a organiza un consistoriu pentru a numi noi cardinali în timpul unei luni de vacanță la Vatican și a aranjat întâlniri pentru a se asigura că reformele sale rămân intacte, precizează Daily Mail.

Consistoriul ar urma să aibă loc în data de 27 august, iar scopul evenimentului este numirea a 21 de noi cardinali. Dintre aceștia, 16 vor avea sub 80 de ani, fiind astfel eligibili pentru a-și alege succesorul, într-un viitor conclav.

Papa Francisc a luat în calcul o posibilă demisie, încă din momentul în care a fost ales ca Suveran Pontif

Biserica Catolică nu s-a confruntat cu demisia unui Papă până când Benedict al XVI-lea a renunțat la funcție în 2013. Motivul lui Benedict, acum în vârstă de 95 de ani, a fost tot sănătatea precară.

În 2014, la un an după ce a fost ales pentru a-l înlocui pe Benedict, Papa Francisc le-a spus reporterilor că, dacă sănătatea lui îi împiedică funcțiile de papă, va lua în considerare și el să demisioneze.

Articolul precedentProteste în inima Europei din cauza creșterii explozive a prețurilor: transportul din Bruxelles, paralizat parțial
Articolul următorEuropa luptă împotriva incendiilor de vegetație izbucnite din cauza valului neobișnuit de căldură
Jurnalist full-time / Pesimist part-time