Sursă foto: Facebook/Vatican News
Sursă foto: Facebook/Vatican News

În timpul zborului de întoarcere din Malta, Papa Francisc a dat detalii despre starea sa de sănătate actuală, precizând că se simte mai bine față de acum două săptămâni.

De asemenea, liderul de la Vatican a condamnat, din nou, războiul dus de Putin, declarând că omenirea refuză să învețe din greșelile trecutului.

Nu învățăm! Domnul să aibă milă de noi, de noi toți. Suntem toți vinovați!” – a spus Papa Francisc în timpul zborului de întoarcere din Malta, referindu-se la războiul din Ucraina, potrivit Vatican News.

Papa Francisc, despre starea sa de sănătate: ”Acum două săptămâni, nu puteam să fac nimic. La vârsta asta, nu știi cum se va termina jocul”

Sănătatea mea este un pic capricioasă. Am o problemă la genunchi care mă necăjește la mers. La mers, este un pic enervant, dar se ameliorează, cel puțin pot să merg. Acum două săptămâni, nu puteam să fac nimic. E o chestie lentă. Să vedem dacă își revine, dar există și îndoiala că, la vârsta asta, nu știi cum se va termina jocul. Să sperăm că va fi bine”, a răspuns Papa Francisc, întrebat despre vizita în Malta și despre starea sănătății.

Vizita în Malta a fost scurtă, dar oamenii l-au întâmpinat pe Suveranul Pontif cu un entuziasm impresionant

Referindu-se la vizita sa în Malta, liderul Bisericii Catolice a ținut să precizeze că a fost mulțumit de vizită. Papa a lăudat realitățile Maltei și un entuziasm impresionant al oamenilor, atât în Gozo, cât și în Malta, la Valletta, arată Descoperă.ro.

Un mare entuziasm pe străzi, care m-a uimit. Totuși, vizita a fost un pic cam scurtă”, a adăugat Papa Francisc.

De asemenea, acesta a discutat despre problema migranților.

Problema migranților este serioasă. Grecia, Cipru, Malta, Italia, Spania, sunt țările cele mai apropiate de Africa și Orientul Mijlociu și ei vin în aceste țări, și trebuie să fie întotdeauna bineveniți! Chestiunea este că fiecare guvern trebuie să spună câte persoane pot fi primite în mod normal pentru a locui în respectivele țări. Acest lucru necesită un acord cu țările europene. Nu toate statele sunt dispuse să primească migranți”, a mai spus Suveranul Pontif, cerând să nu se lase toată povara pe umerii țărilor vecine Africii și Orientului Mijlociu.

Articolul precedentAmendă record pentru o primărie din județul Buzău. Ce a descoperit Garda de Mediu
Articolul următorUn primar din județul Suceava vrea să revitalizeze stațiunea balneo-climaterică din comună
Jurnalist full-time / Pesimist part-time