Foto: republikanews.ro
Foto cu caracter ilustrativ?republikanews.ro

Primăria unei localități din județul Buzău a fost amendată cu 15.000 de lei de Garda de Mediu, după ce localnicii au aruncat gunoaiele la întâmplare pe un teren de la marginea satului. Primăria Luciu a încheiat un contract cu o firmă de salubritate, dar localnicii depozitează deșeurile la întâmplare. Sătenii cară cu căruțele gunoaie pe care le aruncă la groapa de resturi vegetale de la marginea satului. Zona s-a transformat într-un focar de infecţie, după ce vântul a împrăştiat materialele plastice și alte deșeuri toxice pe tot islazul.

Primăria Luciu a fost amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei

„Primăria Luciu, sau reprezentanţii Primăriei, au încercat să facă depozit pentru depozitarea deşeurilor rezultate din agricultură, dar, din păcate, oamenii nu au înţeles acest lucru şi au mai depozitat deşeuri reciclabile, inclusiv deşeuri menajere pe acel amplasament”, a declarat Carmen Ichim, comisar șef Garda de Mediu Buzău. Primăria Luciu a fost amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei, primarul localității recunoscând că nu a sancţionat nici un localnic pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer.

„Sincer vă spun, nu. Pentru că, după ce că suntem aşa cum suntem, un sat departe de oraş, să mai aplicăm şi amenzi înseamnă, totuşi, o povară a cetăţeanului.”, a spus primarul localității Luciu.

Unii localnici recunosc că nu au contract cu societatea de salubritate și că dau foc gunoaielor în propriile curți. Preţul de 30 de lei pe lună pentru acest serviciu este prea mare, iar unii nu îl pot plăti.

„Noi îl ardem în butoi de fier acasă şi cenuşa o ducem pe pământul pe care îl avem”, a spus o localnică.

Deoarece termenul de conformare este de o lună de la primirea amenzii, autoritățile se grăbesc să intre în legalitate. Primăria vrea să amenajeze platforme betonate pentru gunoiul de grajd și pentru acest lucru încearcă să atragă fonduri de la Ministerul Mediului.

Elena Udrea va ajunge, astăzi, în fața judecătorilor din Bulgaria

Articolul precedent(VIDEO) Carnagiu: Zeci de civili au fost uciși, cu rachete, în gara Kramatorsk
Articolul următorPapa Francisc: ”Sănătatea mea este un pic capricioasă. Cel puțin, încă pot să merg”