Captură video Youtube/CNN
Captură video Youtube/CNN

Udrea va fi dusă, vineri, în fața judecătorilor din Bulgaria, pentru a fi extrădată.

Magistrații bulgari vor judeca cererea de extrădare.

Udrea s-a aflat în arest în Bugaria, în noaptea de joi spre vineri și ar putea fi adusă înapoi în țară în cursul zilei de luni, 11 aprilie.

Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Cu câteva ore înainte de sentința judecătorilor, fostul ministru a ales să părăsească țara, însoțită de un bărbat, într-o limuzină de lux.

Conform informațiilor apărute în presă, bărbatul care a însoțit-o pe Elena Udrea se numește Alexandru Vasile. Acesta are vârsta de 49 de ani și era șoferul ei personal.

Udrea a fost prinsă în Bulgaria, după ce fugise în cursul zilei din România, prin Vama Giurgiu

Udrea a fost prinsă în timp ce încerca să treacă granița către Grecia, pe la vama Kulata – Promachonas.

Aceasta a fost o operațiune-record a Poliției Române, Elena Udrea fiind prinsă în două ore și jumătate de la momentul semnării mandatului european de arestare (semnat la ora 15:30), notează publicația Gândul.ro.

Un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, au condamnat-o la șase ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată

Conform încheierii de ședință, completul a respins ca nefondate contestațiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi Elena Udrea și ceilalți condamnaţii în dosar, Liberiu Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia şi Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Articolul precedentPreședintele Germaniei își cere scuze față de comunitatea romă. Ce mesaj le-a transmis
Articolul următorBani pentru românii care găzduiesc refugiați. Ce sume decontează Guvernul  
Jurnalist full-time / Pesimist part-time