Sursa foto:Facebook/UNHCR, Agenția de Refugiați ONU

În ședința de vineri, 8 aprilie, Executivul a decis alocarea a 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru românii care găzduiesc cetățeni ucraineni.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că după mai multe discuții s-a ajuns la o finalizare a procedurilor care vizau reglementarea modului în care românii vor beneficia de recuperarea sumelor pe care le-au cheltuit pentru cazarea refugiaților din Ucraina.

„Prin hotărârea de guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetăţenii români care găzduiesc cetăţeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi”, a spus Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Peste 4 milioane de oameni au fugit din Ucraina din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina

De asemenea, Ciucă a amintit că a fost reglementată și recupererea sumelor cheltuite cu mâncarea de către românii care i-au primit pe cei ce au fugit din calea războiului. Oficialul a anunțat că astfel este acoperit întreg pachetul de măsuri pe care Guvernul și l-a asumat.

Potrivit proiectului de lege, fiecare român va primi un sprijin financiar de 50 de lei pe zi pentru fiecare persoană găzduită pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea a aproape 15 mii de refugiați ucraineni sau apatrizi care au venit din zona de conflict pentru 60 de zile.

Poliția de Frontieră a anunțat că ieri, peste 9 mii de cetățeni ucraineni au intrat în țara noastră, cu 3% mai mulți față de ziua precedentă.

„În data de 07.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 67.279 de persoane, dintre care 9.165 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 3 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.981 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.218 cetăţeni ucraineni (creştere cu 16 %)”, a transmis Poliția de Frontieră.

De la debutul războiului dintre Rusia și Ucraina, la nivel național au intrat peste 650 de mii de cetățeni ucraineni.

Citește și: Copiii și mamele din Ucraina au oferit flori bucureștenilor, în semn de mulțumire

Articolul precedentElena Udrea va ajunge, astăzi, în fața judecătorilor din Bulgaria
Articolul următorIași: 4 copii, diagnostricați cu meningită, se află internați în stare gravă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.