Captură video: Embassy of Ukraine in Romania
Captură video: Embassy of Ukraine in Romania

Ambasadei Ucrainei în România a publicat astăzi, 7 aprilie, un videoclip în care mai mulți copii și mame din Ucraina au împărțit buchete cu flori, în Capitala României.

Gestul vine în semn de mulțumire pentru tot ajutorul și primirea călduroasă de care cei din București au dat dovadă.

Ambasada Ucrainei în România: ”Astăzi copiii ucraineni, împreună cu mamele lor, au oferit flori bucureștenilor, mulțumindu-le pentru sprijinul acordat și primirea caldă în România”

Aproximativ 10 milioane de ucraineni au părăsit casele lor în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Până la jumătatea lunii martie, aproape 500.000 de refugiați Ucraineni au intrat în România, iar în jur de 80.000 au rămas pe teritoriul României, se precizează pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

Fluxul de refugiaţi din Ucraina spre România s-a redus. Cu toate acestea, România are oricând capacitatea de a primi un nou val de refugiaţi

Ieri, 6 aprilie, Raed Arafat a afirmat că agresiunile din Ucraina continuă. Prin urmare, oricând poate să apară un nou val de refugaiați.

Din momentul în care agresiunea continuă, iar oamenii nu sunt în siguranţă, oricând poate să apară un val nou. Valul respectiv poate fi al unor oameni mai vulnerabili, mai nevoiaşi, care sunt dependenţi mai mult de ce trebuie să oferim noi. Aşa că noi mergem pe scenariul cel mai grav. Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val şi să fie un val important. Trebuie să continuăm să fim pregătiţi”, a mai spus Raed Arafat.

Conform celor mai recente date, aproximativ 10 milioane de ucraineni și-au părăsit casele, în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

În ultimele zile, peste 2.000 de refugiați din Ucraina au fost găzduiți și în județul Sibiu.

Sorin Cigher, coordonator ProUcraina: “Suntem oameni. Cred că avem o parte în noi, o parte pe care, în momentele grele, putem să o demonstrăm. În România, la ora actuală, războiul a dovedit că există români cu inimă. Sunt români cu suflet și, de fapt, asta contează: ca în momentele cele mai grele să arătăm ce avem în interiorul nostru”

Articolul precedentMarcel Ciolacu prevestește venirea crizei economice peste România
Articolul următorCișmelele din Zalău, pericol public pentru sănătate! Locuitorii ignoră avertismentul specialiștilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time