Sursa foto: Facebook/Ciolacu Marcel

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi seara, că este adversarul premierului Nicolae Ciucă, chiar dacă se află într-o coaliție de guvernare.

Oficialul a reamintit că la anul, în luna mai, potrivit înțelegerii și acordului semnat în coaliție, funcția de premier va fi preluată de un social-democrat.

„Dacă în momentul în care Nicolae Ciucă nu era preşedintele Partidului Naţional Liberal exista o oportunitate sau posibilitatea unei discuţii de a continua mandatul, în momentul în care este preşedintele Partidului Naţional Liberal, această crăpătură nu mai există. Deci switch-ul din mai va avea loc”, a afirmat Ciolacu, potrivit news.ro.

Sperăm ca această nouă poziţie pe care o să o aibă domnul Ciucă să nu ne strice acest climat

 De asemenea, președintele PSD a precizat că e nevoie de continuitate și speră că noua poziția pe care premierul României o va avea nu va strica ceea ce s-a reușit să se facă până acum. „Simt că tragem amândoi la aceeaşi căruţă”, a spus liderul social-democrat.

Totodată, Ciolacu a vorbit și despre Raed Arafat și ultimele declarații ale lui Rafila, cu privire la mutarea SMURD de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății.

Liderul social-democrat nu susține o astfel de mutare, precizând că nu poți distruge ceva ce funcționează. Oficialul a precizat că șeful DSU, Raed Arafat, a avut o performanță în ceea ce privește UPU și sistemul de urgență.

„E ceva ce performează, este eficient şi este datorită lui Raed Arafat. Haideţi să spunem adevărul! Omul care a reinventat UPU şi sistemul de urgenţă, SMURD-ul, este Raed Arafat. Să fim corecţi! Cum să strici aşa ceva?”, a declarata Ciolacu.

Reamintim că ieri, Rafila a recunoscut public toate meritele lui Arafat, precizând că a făcut o treabă bună în modul de organizare a serviciilor medicale de urgență, dar a susținut că acestea trebuie integrate la nivelul ministerului pe care în conduce. În urma declarațiilor lui Rafila, șeful DSU a reamintit că unitățile de primiri urgențe și-au dovedit eficiența sub organizarea pe care o au, afirmând că dacă nu exista o organizare sub un departament care să integreze toate resursele, nu ar fi „ajuns să fie rezolvate problemele pe care le-a rezolvat pe durata pandemiei de Covid-19.

 Citește și: Marcel Ciolacu prevestește venirea crizei economice peste România

Articolul precedentOmul sfințește locul. Ferentari, schimbarea la față
Articolul următorIncendiu în București la un bloc din zona Doamna Ghica. Ce au descoperit pompierii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.